De meeste kinderen vinden het fijn om (samen) een boekje te lezen. Zo leven zij zich helemaal in in het verhaal en ontsnappen ze even aan de werkelijkheid. Ook kunnen boeken je kinderen inspireren of aan het denken zetten door op een leuke manier bepaalde onderwerpen te bespreken. 

Wij hebben een lijstje gemaakt met 8 boeken voor kinderen die hen de wens zullen geven om op reis te gaan. Want reizen verbreedt je wereld. ?

De Algarve is een van de beste bestemmingen voor gezinnen met kinderen

8  boeken over reizen die je kinderen zullen inspireren

De gele ballon – Charlotte Dematons

Ondanks dat er geen tekst in dit boek staat, valt er in dit grote prentenboek ontzettend veel te zien. Door de prachtige illustraties wordt je meegenomen op wereldreis. Maar ook krijg je een deel van de geschiedenis te zien. Omdat er geen tekst in dit boek staat is het leuk om samen met je kind(eren) een verhaal bij de prenten te verzinnen wat zorgt voor veel interactie en gespreksstof. 

Boeken-kinderen-reizen-de-gele-ballon

Kikker en de horizon – Max Velthuijs

Een kinderboek wat ook de realistische kant van het reizen laat zien…

Kikker gaat samen met zijn vriendje op reis, op weg naar de horizon.
Vol enthousiasme vertrekken zij, maar al snel krijgt kikker last van heimwee. In dit boek leren kinderen hoe je hiermee om kan gaan en dat het bij op reis gaan hoort. Veel kinderen kunnen zich inleven in dit verhaal en dat maakt de beleving weer een stuk echter. 

boeken-kinderen-reizen-kikker-en-de-horizon

Op vakantie naar Frankrijk? Boek hier je accommodatie

Op reis – Guido van Genechten

In dit boek zit een heel mooie boodschap verborgen. 
Twee vrienden gaan op reis, voor kikker de aller eerste keer. Ze zijn erg lang onderweg en tijdens de reis komen er allemaal herkenbare vragen naar boven: ´hoelang nog?´, ´zijn we er al bijna?´ en ´kunnen we zo even stoppen?´. Uiteindelijk kijkt kikker zijn ogen uit naar alle nieuwe dingen die op zijn pad komen. Wanneer ze weer thuis komen na hun reis, is één ding duidelijk geworden: de eindbestemming is niet belangrijk, maar de reis zelf (´it is not the destination, it´s the journey´). Een mooie boodschap om mee te geven aan je kind(eren). 

Boeken-kinderen-reizen-op-reis

Hoe groot is de wereld? – Britta Teckentrup

Het antwoord op deze vraag zullen de meeste ouders ook niet weten… 
Papa mol vertelde zijn zoon dat hij dat maar eens uit moest gaan zoeken. Tijdens het lezen van dit boek word je meegenomen op reis naar verschillende mooie plekken op de wereld, en wie weet weet je aan het einde van het boek wel het antwoord op de vraag… 😉

Boeken-kinderen-reizen-hoe-groot-is-de-wereld

Er even tussenuit in de Costa-Brava?

Otto in de luchthaven – Tom Schamp

Het perfecte boek om kinderen nieuwsgierig te maken of voor te bereiden op reizen met het vliegtuig. Tijdens het lezen van dit boek loop je samen met Otto door de luchthaven en kom je langs alle dingen die je in het echt ook tegen zal komen, zoals door de douane gaan, je bagage inchecken en het vliegtuig instappen. Na het lezen zullen je kinderen beter voorbereid zijn en zullen zij weten wat hun te wachten staat wanneer jullie met het vliegtuig op vakantie gaan! 

Boeken-kinderen-reizen-Otto-op-de-luchthaven

Verboden voor ouders – Lonely Planet

Deze boekenserie bestaat uit boeken met elk hun eigen bestemming. Hierin staan verhalen, anekdotes en weetjes over de bestemming. Op deze manier leren kinderen stiekem veel over de geschiedenis en krijgen zij een idee van wat er te zien is tijdens de vakantie. 

Ook voor volwassenen heeft Lonely Planet een breed aanbod aan reisboeken die zeker de moeite waard zijn om te lezen! 

Boeken-kinderen-reizen-lonely-planet-verboden-voor-ouders

Kinderatlas – Andrea Schwendemann

Een leuke en leerzame atlas, ook voor volwassenen! Deze atlas bevat veel mooie en grappige illustraties die kinderen al spelend kennis laten maken met alle mooie bestemmingen in de wereld. Bovendien staat deze atlas vol met leuke weetjes en informatie over de bestemmingen van over de hele wereld. 

Boeken-kinderen-reizen-atlas

Kroatië is de perfecte bestemming met kinderen

Kinderboekenweek

We sluiten af met een lijstje met verschillende boeken. Afgelopen weken (van 2 t/m 13 oktober) was het weer kinderboekenweek, met dit jaar als thema: ´Reis mee!´. Er zijn veel boeken uitgebracht voor kinderen van alle leeftijden, niet alleen over bestemmingen, maar vooral over het vervoer. Op deze site vind je een lijstje met boeken van de kinderboekenweek over reizen, voor kinderen vanaf groep 1 tot en met groep 8. Er zal vast iets leuks tussen zitten ?.

Boeken-kinderen-reizen-kast

Wanneer de vakantie geboekt is, is de volgende vraag: ´wat nemen we allemaal mee?´. Om daarbij te helpen hebben we hier een lijstje met tips die je kan gebruiken bij het inpakken van de koffers van de kinderen
Staat er een bezoek aan een museum op de planning? Hier vind je 10 tips om het museumbezoek aangenaam te maken

boeken-kinderen-reizen-link-instagram