Kroatië is dé bestemming wanneer je een aantal dagen wilt genieten aan het strand en in de zee. De kristalheldere, turquoise wateren met een temperatuur van ongeveer 27 graden in de zomer zullen je adem doen wegnemen. Met een kustlijn van 1777 kilometer lang, zul je genoeg stranden en kleine baaien vinden in dit prachtige land. Ben je er klaar voor om 7 adembenemende stranden in Kroatië te ontdekken? Wij hebben de beste gekozen.

7 Adembenemende stranden in Kroatië

De meest bekende: Prapratno beach, op het schiereiland Peljesac

Het strand Prapratno is een klein paradijs tussen twee bergen in met een kleine, schattige baai. Als je het bezoekt buiten het seizoen, kan het zelfs zo zijn dat je er alleen bent. Net als bij ongeveer ieder strand van Kroatië, vind je er een heldere zee met verbazingwekkend mooie kleuren blauw. Het strand is perfect voor families, dankzij het ondiepe water en het grote aanbod aan activiteiten. Bovendien ligt Prapratno ligt enkel een paar kilometers van de stad Ston.

adembenemende stranden

De hipste: Zrce Beach

Zrce Beach is ook wel bekend als het Ibiza van Kroatië. Je kunt er veel wateractiviteiten beoefenen, zoals Jet Ski. Maar je kunt er ook genieten van een drankje in één van de vele  barretjes of clubs, waar het feest tot in de vroege uurtjes doorgaat.

adembenemende stranden

De meest spectaculaire: Brela Beach

Brela Beach is gelegen bij Makarska Riviera, dat bestaat uit 50 kilometer kiezelstrand, ongelooflijk heldere zee en van die typische, kleine dorpjes aan de kust. Ieder jaar wordt Brela toegekend tot één van de meest adembenemende stranden in Kroatië. Daarnaast kreeg het in 2004 de eerste plaats bij de mooiste stranden van Europa en nummer 6 wereldwijd, uitgereikt door het Forbes Magazine.

adembenemende stranden

Boek je vakantie in Brela

De meest natuurlijke: Stiniva beach

Stiniva is er voor de liefhebbers van kristalhelder water en wilde landschappen. Dit kleine strand is verstopt tussen hoog-uitstekende, smalle rotsen. Alleen een kleine inham in de klif zorgt voor een doorgang naar de zee. Om bij het strand te komen volg je een smal, steil paadje of maak je gebruik van de lokale taxi vanuit Rukavac cove. Stiniva Beach is bekroond tot het beste strand van Europa in 2016.

adembenemende stranden

De meest perfecte: de stranden van de Pakleni eilanden

De Pakleni Eilanden bestaan uit 21 kleine eilandjes waar je zowel zandstranden als kiezelstranden tegenkomt. De eilandjes liggen voor de stad Hvar, dus het is geen probleem om hier te komen. Houd je wel van een feestje, dan zijn er een aantal nachtclubs, zoals Carpe Diem aan het Stipanska strand. Dit strand is ook de ideale plek om te gaan duiken.

adembenemende stranden

Perfect om te duiken: Zlatni Rat op het Brač eiland

In de Kroatische taal betekent ‘Zlatni Rat’ de Hoorn van Goud. Deze naam past perfect, aangezien het gebied waar het zand de zee kruist op een hoorn lijkt. Bovenal kunnen we om deze reden beweren dat het één van de meest adembenemende stranden in Kroatië is. Hier vind je een relaxte sfeer en de heldere zee maakt het perfect om in te zwemmen ZLatni Rat behoort tot de mooiste stranden van de wereld. Als je van duiken houdt, is dit dé perfecte plaats voor jou! Bovendien kun je er ook goed windsurfen.

Leuk feitje: Het witte kalksteen op het eiland Brač is ontzettend populair! Zo werd het onder andere gebruikt om het Amerikaanse Witte Huis te bouwen.adembenemende stranden

Vind jouw droomaccommodatie op het prachtige Brač eiland

De beste om nudisme te oefenen: Prat beach

Dichtbij de prachtige stad Dubrovnik, ligt het Prat-strand opgesplitst in verschillende delen, waarvan er sommige geschikt zijn als nudisten strand. Daarnaast zijn de andere delen van dit strand ook perfect om naartoe te gaan met kinderen, dankzij het ondiepe water.

ademenbenemende stranden in Kroatië

Wij hebben je kennis laten maken met 7 adembenemende stranden in Kroatië, maar er zijn nog veel meer prachtige stranden en eilandjes. Weet jij nog meer stranden die perfect aansluiten bij deze lijst? Laat het ons weten op één van onze social mediakanalen. 

Graag nodigen wij je ook uit om de beste duikspots in Kroatië te ontdekken.