Spanje is een geliefd land onder Nederlanders; met zijn heerlijke klimaat, prachtige stranden, fantastisch eten en relaxte sfeer. Oftewel, een perfecte vakantiebestemming! Er wordt gezegd dat Spanje geen land is, maar een continent. Het land is zo veelzijdig. Andere zijn verliefd geworden bij de eerste glimp van het land. En we geven ze gelijk, want Spanje heeft zoveel te bieden dat leven in dit land een geweldige belevenis is. En zo zijn wij op zoek gegaan naar een aantal bloggers die de emigratie stap naar Spanje aandurfden. Hieronder zie je de Nederlandse bloggers in Spanje die ons hebben geïnspireerd met hun verhalen.

Nederlandse bloggers in Spanje

We hebben 5 nederlandse bloggers in Spanje uitgekozen die jou zeker gaan inspireren en helpen met het plannen van je volgende reis naar Spanje. Want ja, naast de blogs geven ze ook een hoop informatie om jou te helpen met je voorbereiding. Denk aan informatie zoals een auto huren, het openbaar vervoer of informatie over emigreren. Want wie weet ben jij de volgende die ons kleine kikkerlandje inruilt voor de spaanse zon. Laten we de bloggers ontdekken, of hoe we het in het Spaans zeggen: ¡Vamos!

Kus uit Spanje

Marion Hoogwegt, de schrijfster van deze blog, vond dat het in 1989 tijd was om te vertrekken naar het geliefde spanje; de Canarische eilanden. Vandaag de dag woont ze in Andalusië en geniet ze dagelijks van de prachtige natuur en het buitenleven. Voor haar is Spanje geen land, maar een continent. Het land is zo veelzijdig en dat laat ze dan ook zien met haar blogs en de boeken die ze schrijft. Op haar facebook-account deelt ze informatie over Spanje. Ook kun je haar volgen op Twitter voor de leukste tips en weetjes over Spanje.

bloggers in spanje kus uit spanje
Foto │www.kusuitspanje.com

Ook jij kan de prachtige natuur in Andalusië ontdekken

Bon Dia Tarragona

Bon Dia Tarragona is opgericht door Petra. Petra woont samen met haar gezin in de Catalaanse provincie Tarragona. Haar doel is om mensen te inspireren met reisverhalen over, en local tips in, Tarragona. Ze schrijft blogs en houd fotodagboeken bij waarmee ze een kijkje geeft in haar Catalaanse leven en dat van haar gezin. Ook staan er handige tips op haar websites zoals onderwijs in Spanje of een auto huren. Het is vooral leuk om te lezen hoe het emigreren met jonge kinderen haar is bevallen. Op haar facebook-account deelt ze een aantal van haar blogs, en op Instagram inspirerende fotos van haar leven in Spanje.

bloggers in spanje bon dia tarragona
Foto │ Instagram: BonDiaTarragona

Sprankelend Spanje

Bas en Roos, met als eerste intentie om een restaurant in Spanje te gaan runnen, zijn de eigenaren van Sprankelend Spanje. Ze zijn in 2009 begonnen met Verrassend Valencia; een website waar ze handige informatie over Valencia publiceerden. Na het ontdekken van meerdere steden, vonden ze dat het tijd werd om al deze steden samen te bundelen en een complete website te maken, genaamd: Sprankelend Spanje. Het doel van deze website is om reizigers op een verrassende manier de veelzijdige, authentieke en sprankelende steden in Spanje te laten ervaren. Ze werken samen met enthousiaste locals wat uitblinkt in mooie blogs en unieke verhalen. Ook zijn er verschillende soorten routes en tours op de website te vinden. Via hun Facebook-account wordt je op de hoogte gehouden van een aantal leuke tips en weetjes over Spanje.

 

Spanje voor jou

Onze volgende blog op de lijst van bloggers in Spanje is Ria Poulsen met haar website: Spanje voor jou. Om eerlijk te zijn woont Ria niet meer in Spanje, maar haar passie en liefde voor dit land heeft ons overtuigd om haar toch toe te voegen aan ons lijstje. Haar liefde voor spanje begon toen ze een half jaar ging studeren in Granada. In 2009 verhuisde ze naar Spanje samen met haar man en twee kinderen, maar vanwege omstandigheden zijn ze in 2012 weer terug naar Nederland verhuist. Via haar website vind je inspiratie voor vakanties naar het echte spanje. Via haar andere website: Spain Made For You, deelt ze inspirerende blogs. Op haar Facebook deelt ze leuke blogs van haar website en leuke tips en weetjes. Zeker waard om een kijkje naar te nemen!

bloggers in spanje spanje voor jou
Foto │ www.spanjevoorjou.com

Stefania van Lieshout

Stefania van Lieshout woont samen met haar man en kinderen in Málaga. Met haar reisblog wil ze haar kijk op de wereld laten zien. Ze schrijft op haar website over wat ze interessant en leuk vind, vaak over haar woonplaats Málaga, maar ook over andere bestemmingen. Via deze link vind je leuke en inspirerende blogs over Spanje. Ook is ze actief op Facebook en Twitter, en vind je op haar Instagram prachtige, indrukwekkende foto’s.

bloggers in spanje stefania van lieshout
Foto │ www.stefaniavanlieshout.com

Wat dacht je van zelf de prachtige stad Málaga ontdekken?

Er zijn er nog veel meer, maar dit is onze selectie van Nederlandse bloggers in Spanje. Ken jij nog andere leuke Nederlandse bloggers in Spanje? Dan vinden wij het altijd leuk als je deze met ons deelt!

bloggers in spanje banner instagram muchosol