Al eerder schreven we over waarom een bezoek aan Venetië uniek is, en wat je er allemaal kunt zien. Venetië is een stad vol met grachten en kanalen, veel bezienswaardigheden en cultuur. Vandaag richten we ons op de verschillende musea in Venetië, want dat zijn er een hele hoop.
Wij zullen onze favorieten met jullie delen, zodat wanneer je een reisje naar Venetië maakt, je weet waar je allemaal terecht kunt. 

De leukste musea in Venetië 👇

Gallerie dell´Accademia

Voor degenen die van schilderkunst houden is dit het perfecte museum. Hier vind je een uitgebreide collectie van Venetiaanse en Italiaanse schilderkunst met onder andere werken van Da Vinci, Bellini en Veronese. Het museum bevindt zich aan het Grand Canal, aan de voet van de Academiebrug. 

Vroeger diende dit museum als een kunstacademie voor kunstenaars die lid waren van een ambachtelijke vakbond. In Venetië bloeide een gemeenschap vol kunstenaars, maar was er, in tegenstelling tot andere grote steden in Italië, geen kunstacademie in Venetië. In 1766 kwam hier verandering in toen de Senaat de opdracht gaf om een academie voor meerdere kunsten (schilderkunst, beeldhouwkunst en civiele architectuur) te bouwen. 

 • 📍  Adres:
  Campo della Carità, Dorsoduro 1050
 • Openingstijden:
  Maandag: 8:15 – 14:00
  Dinsdag – Zondag: 8:15 – 19:15
 • 💰 Prijzen:
  Volwassenen: €6,50
  18-25 jaar: €3,25   
  Jonger dan 18/65+: gratis

APERTURA STRAORDINARIA SERALE | 6 DICEMBRE 2019Nuovo appuntamento alle Gallerie dell’Accademia con le aperture serali…

Publicada por Gallerie dell'Accademia di Venezia en Miércoles, 4 de diciembre de 2019

Museo Correr

Het Museo Correr is een van de meest bekende en beroemdste musea in Venetië. Hier vind je voorwerpen en kunstwerken die te maken hebben met de Venetiaanse cultuur, geschiedenis en kunst, vanaf de oprichting tot de eenwording van Italië in de 19e eeuw. Zo kun je onder andere schilderijen, sculpturen, antiek en navigatie-instrumenten uit die tijd bewonderen. In de ruime kamers van het museum bevinden zich oude collecties van de geschiedenis van de stad. Op de tweede verdieping vind je de tentoonstelling van de kunstcollectie van de Venetiaanse schilderkunst (tot de 16e eeuw). 

❗ Het toegangsticket voor Museo Correr is ook geldig voor het National Archaelogical Museum of Venezia en de Marciana National Library.

 • 📍 Adres:
  Piazza San Marco 52
 • Openingstijden:
  1 november – 31 maart: 8:30 – 17:30
  1 april – 31 oktober: 8:30 – 19:00
 • 💰 Prijzen (inclusief de twee andere musea):
  Volwassenen: €20,-
  Studenten en 65+ : €13,-
  Kinderen onder 5 jaar: gratis

Il 2020 si avvicina!Se deciderete di passare il primo giorno dell'anno con i vostri cari scoprendo uno dei tesori di…

Publicada por Museo Correr en Martes, 31 de diciembre de 2019

Museo Guggenheim

De Peggy Guggenheim-collectie in Venetië is een van de belangrijkste waar je Europese en Amerikaanse kunst van de eerste helft van de 20e eeuw kunt bewonderen. 

Peggy Guggenheim opende in 1921 een kunstgalerie in Londen. Later, in 1941, opende zij een nieuw museum in New York, haar geboortestad. In 1948 werd ze uitgenodigd om haar collectie tentoon te stellen in Venetië, in het Palacio Venier dei Leoni. Hieruit ontstond haar collectie. 

De collectie is erg veelzijdig en er worden verschillende bewegingen getoond; futuristisch, kubisme, abstract expressionisme, surrealisme… Je zult er je ogen uitkijken! In het museum is onder andere het werk van Dalí, Picasso, Mondiraan en Pollock te bewonderen. Op meer plekken in de wereld is de collectie van Peggy Guggenheim te zien. In New York, Bilbao, Las Vegas en Berlijn.

 • 📍 Adres:
  Palazzo Venier dei Leoni, Dorsoduro 701
 • Openingstijden:
  Elke dag van 10:00 – 18:00
 • 💰 Prijzen:
  Volwassenen: €15,-
  65+ : €13,-
  Kinderen tussen 10-18 en studenten: €9,-
  Kinderen jonger dan 10 en mindervaliden: gratis

Museo Fortuny

Het Fortuny Museum ligt in het centrum van Venetië, in San Marco om precies te zijn. Het is een echt kunstmuseum wat je kunt vinden in het Palazzo Pesaro Orfei (en tegenwoordig dus bekent als paleis Fortuny). 

Het museum bestaat uit twee verdiepingen. Op de eerste verdieping vind je schilderijen, stoffen en de bekende lampen, net als de geschiedenis van het paleis en het atelier wat je op de tweede verdieping vindt. In 1949 overleed Fortuny en in 1975 werd het museum in Venetië geopend.

 • 📍 Adres:
  Campo San Beneto
 • Openingstijden:
  Woensdag t/m maandag van 10:00 – 18:00
 • 💰 Prijzen:
  Normaal ticket: €12,-
  Kinderen 6-14 jaar en 65+: €10,-
  Kinderen onder 6 jaar en mindervaliden: gratis

Museo Leonardo Da Vinci

Leonardo Da Vinci, iedereen kent hem wel, de man die van vele markten thuis was. Architect, uitvinder, natuurkundige, ingenieur, filosoof en zo kunnen we nog wel even doorgaan. 
Maar wisten jullie dat Da Vinci heeft geholpen Venetië te verdedigen tegen de Turken? Wat hem naar Venetië bracht was een opdracht als (militair) ingenieur en architect. Dankzij het systeem van Leonardo Da Vinci kon Venetië stand houden tijdens het gevecht. 

In het Museum van Leonardo Da Vinci kun je het leven van deze kunstenaar, want zo kan je hem wel noemen, benaderen. Door rond te lopen kom je achter het wereldbeeld wat deze man had, en kun je zijn uitvindingen, artikelen, objecten en andere werken aanschouwen. Het is niet mega groot, maar er zijn genoeg entertainmentmogelijkheden voor jong en oud
Zo kun je door middel van dingen te doen en spelletjes (erg leuk voor kinderen) er achter komen wanneer Da Vinci welke ideeën kreeg.

 • 📍 Adres:
  Campo San Roco 3052, San Polo
 • Openingstijden:
  1 november – 31 maart van 10:00 – 17:30
  1 april – 31 oktober van 10:00 – 18:30
 • 💰 Prijzen:
  Normaal ticket: €8,-
  Gereduceerd ticket: €5,-
  Kinderen onder de 6 jaar: gratis

Museo Arqueologico

Ons laatste museum is het Archeologisch Museum in Venetië. Het museum is opgericht in 1523 door Domenico Grimani. Hij gaf delen van zijn privécollectie (oude sculpturen) als erfenis aan de Republiek Venetië. 

In het museum is een bijzondere verzameling van deze sculpturen te vinden en daarnaast een collectie van originele Griekse, bronze, keramische beelden, juwelen en munten. Het museum bevat een complete verzameling uit de 16e eeuw van bekende Venetiaanse families. 

 • 📍 Adres:
  Piazza San Marco 52
  (Bevindt zich bij Museo Correr)
 • Openingstijden:
  1 april – 31 oktober van 10:00 – 19:00
  1 november – 31 maart van 10:0 – 17:00
 • 💰 Prijzen:
  Volwassenen: €20,-
  Studenten en 65+ : €13,-
  Kinderen onder 5 jaar: gratis
  ❗ Als je al een ticket voor Museo Correr of Marciana National Library hebt, heb je ook je ticket voor dit museum al!)

Dit waren een aantal van onze favoriete musea in Venetië. Als je er een (of meerdere) hebt bezocht, laat ons weten wat je er van vond! Wil je graag meer zien dan allen musea in Venetië? Hier vind je de leukste bezienswaardigheden in Venetië