Ontdek onze top 5 vegatarische restaurants in Barcelona. De Catalaanse hoofdstad werd in 2016 verkozen tot de eerste vegetarische stad. Het is niet voor niets dat de stad volstaat met dit soort restaurantjes.

Om de keuze wat makkelijker te maken hebben we een kleine selectie die aan al je smaken voldoet (tapas, hamburgers, pasta etc.), de lijn en zelfs aan je portemonnee!

Klaar om de 5 beste vegetarische restaurants in Barcelona te ontdekken?

Teresa Carles

Dit vegetarische en veganistische restaurant biedt zijn bezoekers de mogelijkheid om hun eigen salades samen te stellen. Je hoeft dus niet te twijfelen tussen 2 salades, neem ze gewoon allebei! 😋

Het menu biedt ook verschillende soorten soep, zelfgemaakte pasta, tapas, desserts en heerlijke smoothies. Niets beter dan een lekkere verse sap na een dagje op het strand te hebben doorgebracht of een aantal museas verslonden te hebben. Twijfel niet en ga naar Teresa Carles om al deze heerlijke dingen zelf te proberen. 

Het restaurant:
📍 Carrer de Jovellanos 2, 08001 Barcelona
⏰ Maandag t/m zaterdag van 9:30 – 23:30

De sapbar
📍 Carrer de l´Argenteria 31, 08003 Barcelona
⏰ Maandag t/m zaterdag van 9:30 – 23:30

Veggie Garden

Verlang je er naar om wat exotischer te eten dan de Spaanse gerechten?

Met smaken uit Nepal en India neemt Veggie Garden je mee op reis naar Azië. Op het menu, vegetarische, veganistische én glutenvrije opties

Een explosie van smaken, neem de tijd om te genieten van een thali, een wokgerecht of tempura. 

Het decor is net zo kleurrijk als de borden. Sluit de maaltijd af met een zelfgemaakt dessert en een vers sapje. En vergeet niet om een foto van je maaltijd te posten, je vrienden zullen zeker jaloers worden. 📸 Een van de beste vegetarische restaurants in Barcelona!

Veggie Garden Eixample
📍 Gran Via de les Corts Catalanes 602, 08007 Barcelona
⏰ Maandag t/m zondag van 12:30 – 23:30

Veggie Garden Raval
📍 Carrer dels Àngels 3, 08001 Barcelona
⏰ Maandag t/m zondag van 12:30 – 23:30

Cat Bar

Als je op een avond tijdens je verblijf, in de Catalaanse hoofdstad, een van de 30 ambachtelijke bieren wilt proeven die in Catalonië zijn gemaakt, dan moet je zeker naar Cat Bar. En als je honger hebt, laat je dan verleiden door een van de vele vegan hamburgers op het menu. 

Veganistisch betekent niet altijd dat je detox-sappen moet drinken en geen levensgenieter bent. 

Een goede manier om het Catalaanse nachtleven te ontdekken op slechts een steenworp afstand van het station Jaume I. 

📍 Carrer de la Bòria 17, 08003 Barcelona
⏰ Maandag t/m zaterdag van 13:00 – 23:00

Rasoterra

Gelegen in de Gotische wijk van Barcelona, maar in een heel andere stijl. Deze bistro is ideaal voor liefhebbers van gastronomische vegetarische gerechten. Rasoterra is een voorstander van lokale en biologische producten. 

Heel vaak is het tijdens het reizen gemakkelijker om een hapje te eten op de vlucht. Dit idee is voorbij. Na het lezen van dit artikel heb je geen excuus meer. Reserveer een verfijnd idee tijdens je vakantie in Barcelona. 

📍 Carrer del Palau 5, 08002 Barcelona
⏰ Maandag: 13:00 – 17:00
      Woensdag-Vrijdag: 13:00 – 01:00
      Zaterdag & Zondag: 11:00 – 01:00

Bar Celoneta

We eindigen onze culinaire wandeling met een Spaans restaurant. Want ja, je bent toch in Spanje. 😉 Wie lokaal eten zegt, zegt paella en sangria! 

Je bent op de juiste plek. Obers zullen aanbieden om hun heerlijke vegetarische tapas (onder andere rauwe spaghettie met coutgette) te proeven. Maar vooral om hun veganistische paella uit te proberen. 

Sluit de avond af door een van de vele sangrias (de beste in Barcelona) te drinken met uitzicht op de golven van de zee…

📍 Carrer de Sevilla 70, 08003 Barcelona
⏰ Maandag: 17:00 – 23:00
      Dinsdag t/m zondag: 13:00 – 23:00

We hopen dat deze vegetarische restaurants in Barcelona je hebben kunnen verleiden. Ook als je niet vegatarisch/veganistisch bent is het zeker de moeite waard.

De stad heeft nog veel meer van dit soort restaurantjes, en het is aan jou om deze te ontdekken terwijl je de prachtige stad verkent. Benieuwd welke wijk in Barcelona het best bij jou past? Kijk dan snel hier. En wil je graag alle mooie plekjes vastleggen voor later? Hier vind je de mooiste charmante fotoplekjes!

Goede reis en eet smakelijk! 🤗