Als je tussen al je plannen door Lissabon met kinderen wilt bezoeken, is dat een uitstekende beslissing. De hoofdstad van Portugal heeft zoveel te bieden, aan zowel volwassenen als kinderen. Hoewel, sommige straatjes in Lissabon zijn niet zo geschikt om met een kinderwagen te bewandelen vanwege de (losse) stenen. Maar maak je geen zorgen, met wat planning, een draagzak en de volgende lijst met plekken zul je Lissabon met kinderen geweldig vinden. 

Noteer de volgende plannen als je Lissabon met kinderen bezoekt

Hippo Trip – “de super leuke bus”

Stap in deze bus en ga de stad door. Als eerste rijdt de bus in een uur langs de bekendste punten van de stad. Er is een leuke tour-guide aanwezig die interessante verhalen, anekdotes en over legendes verteld tijdens de busreis. Maar het beste deel komt pas wanneer de bus het water van de Tagus rivier in rijdt! Een moment dat je kinderen altijd zullen herinneren. Daarna zul je genieten van een cruise over de rivier de Tagus, een perfecte manier om Lissabon vanuit een ander perspectief te ontdekken.

💰 Prijzen:
Volwassenen (17-65): €28,-
Kinderen (2-16): €16,-
Senioren (65+): €16,-
❗ Een tip is om online je kaartjes te kopen, vooral in de drukke periodes.

Bezoek de Belém toren

Je kunt deze toren zien tijdens busreis van “Hippo Trip”.  We raden je aan om bij de wijk Belém te stoppen en dit verdedigingsmonument te bezoeken. Geniet van de aangename en goed onderhouden buurt met grote, groene ruimtes en tuinen waar kinderen in de speeltuin kunnen spelen. 

Bovendien zullen kinderen en zoetekauwen dol zijn op een honderdjaar oude fabrieks-koffie winkel, waar je de beroemde “pastéls de Belém”  kunt proeven, voor €1 per stuk. Ze zijn een uniek stukje van de typische Portugese slagroomtaart, welke je in elke patisserie in Lissabon zult vinden. 

Het Nationaal Koetsmuseum

In Belém valt er nog meer te zien, zoals het Nationaal Koetsmueum. Het heeft een van de meest uitzonderlijke collecties van historische rijtuigen en koetsen ter wereld. Het zal ouders én kinderen entertainen, dus als je Belén bezoekt is dit museum zeker een aanrader.   

💰 Prijs
Een ticket voor het Nationaal Koetsmuseum kost €8,- per persoon. 

Bezoek het grootste overdekte oceanarium van Europa

Een van de beste ideeën om in Lissabon met kinderen te doen, is dit oceanarium te bezoeken. Het gebouw is al een echte eye-catcher, gelegen in het “Parque das Nações.

Het heeft twee verdiepingen en alles loopt rond een enorme tank die je de illusie van de oceaan geeft. Je kinderen zullen versteld staan van de hoeveelheid zeedieren uit verschillende oceanen, zoals tropische vissen, haaien en roggen. De bovenste verdieping bevat soorten die dicht bij het water oppervlak leven, terwijl je op de onderste verdieping de diepzee wezens kunt bewonderen. Een fantastische toeristische attractie voor kinderen. Families kunnen profiteren van kortingen. 

💰 Prijzen
Kinderen van 0-3: gratis
Kinderen van 4-12: €13
Volwassenen van 13-64: €19
65+: €13

Com amigos, com os seus filhos, com alguém especial ou sozinho, o Oceanário é o lugar onde todos se vão sentir inundados…

Publicada por Oceanário de Lisboa en Viernes, 6 de diciembre de 2019

De dierentuin van Lissabon

Een ander leuk idee om in Lissabon met kinderen te doen, is de dierentuin te bezoeken. Als je hier bent, kun je in één dag de hele wereld rond. Bovendien zal je bezoek aan deze dierentuin bijdragen aan een groot wereldwijd project voor het behoud van bedreigde diersoorten en hun leefgebieden. Het toegangsticket geeft je recht op toegang tot de dolfijnen- en zeeleeuwenshow. Daarnaast zullen je kinderen enkele van deze dieren kunnen voeden. 

Er is een mogelijkheid om met een treintje het park door te gaan. Ook zijn er goede voorzieningen als restaurants, bars en genoeg toiletten. Het is een grote dierentuin, je kunt hier dus makkelijk een hele dag doorbrengen

💰 Prijzen
Kinderen (3-12): €13,78
Volwassenen (13-64): €20,90
Senioren (65+): €15,20

No dia 21 de setembro, o Jardim Zoológico assinala o Dia Internacional do Panda-vermelho com iniciativas para todos os…

Publicada por Jardim Zoológico de Lisboa (Clube de Fans) en Sábado, 21 de septiembre de 2019

De kabelbanen van Lissabon

Je kinderen zullen ontzettend veel plezier hebben wanneer ze in de kabelbanen van Lissabon zitten. Het is een typische en karakteristieke attractie van Lissabon. Ze helpen de lokale bevolking en toeristen om de steile straatjes en hellingen te beklimmen. Lissabon kent 3 kabelbanen, en deze hebben een eigen naam: “Elevador do Lavra“, “Elevador da Bica” en “Elevador da Glória“. De laatste werd op 24 oktober 1885 voor publiek geopend, en is de bekendste van de drie. Het verbindt de straat `Restauradores´ met `Rua San Pedro de Alcántara´. Wanneer je de top hebt bereikt, kun je genieten van een prachtig uitzicht over Lissabon

Bezoek het “Castelo de Sao Jorge”

Vanaf dit kasteel kunnen volwassenen van het prachtige uitzicht over de stad en de historie van de muren genieten. Ook voor je kinderen is het een leuke plek, zij kunnen de oude kantelen en versterkte torens beklimmen. De perfecte plaats om een stop te maken en prachtige foto´s te maken. 

💰 Prijzen
Kinderen onder 10 jaar: gratis
Volwassenen: €10
65+ en studenten: €5

Stranden dichtbij Lissabon

Als je Lissabon met kinderen bezoekt tijdens het voorjaar of de zomer, kan je de bezoeken aan de stad combineren met een pauze op het strand. Hier zijn een paar stranden op een steenworp afstand van Lissabon. We raden je de volgende aan: 

  • Stranden aan de kust van Cascais:
    Carcavelos, Santo Amar de Oeiras en Sao Pedro. Maak van de gelegenheid gebruik om de historische stad Cascais te bezoeken, met een prachtig strand genaamd Conceição.
  • Aan de kust van Sintra:
    Guincho en Adraga. Als je verder naar het noorden gaat, zijn er Praia das Maçãs en Azenhas do Mar.
  • Aan de kust van Árrabida:
    Stranden met goudkleurig zand en turquoise wateren. Praia do Creiro is een van de mooiste stranden van Portugal, en ligt op 45 minuten rijden vanaf Lissabon. Dichtbij ligt het prachtige strand van Figueirinha, dat ook sterk wordt aanbevolen.
De kust van Cascais 🌊

Bij een tripje hoort natuurlijk ook een goede accommodatie. Wij hebben een selectie gemaakt van de 5 beste kindvriendelijke accommodaties in Lissabon, zodat je verblijf perfect zal zijn. En ook het bezoeken van restaurantjes hoort erbij. Hier vind je 5 goedkope, maar heerlijke restaurants in Lissabon