Genua is een nog wat minder bekende vakantiebestemming. En dat is eigenlijk vreemd, want het is een prachtige stad! Het heeft een belangrijke havenstad en was in 2004 zelfs de culturele hoofdstad van Europa. In het historische centrum is er genoeg te zien. Er zijn in Genua een aantal paleizen die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. 

Genua kent ook een paar leuke feitjes. Wist je dat de ontdekkingsreiziger Columbus hier is geboren, en er gewoond heeft? En dat pesto onlosmakelijk verbonden is met Genua, omdat het recept (peso genovese) hier is uitgevonden. 

Zoals je kunt zien is er in Genua voldoende te beleven. De juiste accommodatie speelt een belangrijke rol (tenminste bij ons) om de vakantie tot een succes te maken. Daarom hebben wij vijf appartementen in Genua voor jullie uitgezocht. Weer een zorg minder!

De beste appartementen in Genua

Appartement #1

Dit appartement ligt in het centrum en is een van onze favoriete appartementen in Genua. Waarom dit een van onze favorieten is? Het is een ideale plek om te verblijven als gezin. Het is een ruim appartement, 90 vierkante meter, en heeft 2 aparte slaapkamers. Zo kunnen de kindjes samen op een kamer, en krijgen papa en mama ook genoeg rust. 

Het is een modern appartement en heeft alles wat je nodig hebt. Compleet uitgeruste keuken en een fijne badkamer. Daarnaast is dit appartement erg vrolijk gedecoreerd, zoals je op de afbeelding kan zien met leuke muurschilderingen. Dit is door heel het appartement en geeft net dat beetje extra. Op slechts een paar minuutjes lopen vind je het metrostation “De Ferrari”, met daarnaast het gelijknamige plein. Zo kun je je makkelijk door de stad verplaatsen zonder de hele tijd rond te moeten slenteren (daar doe je je kinderen vast ook een plezier mee 😉).

Appartement #2

Het perfecte appartement wanneer je er even met zijn tweetjes tussenuit wilt. Naast dat het er prachtig uitziet (want zeg nou zelf, het is toch een plaatje? 😍) is de ligging ook perfect.

Het ruime appartement ligt naast de zee en op de 10e verdieping, waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de jachthaven. Een ideale plek voor een romantische avondwandeling.

Door de grote ramen valt er genoeg licht naar binnen en de lichte kleuren van de inrichting maken het appartement voor je gevoel nóg ruimer. Het ligt iets buiten het centrum van Genua, ten westen, maar is met het openbaar vervoer (of natuurlijk te voet) makkelijk te bereiken. 

Appartement #3

Dit appartement ligt net wat buiten Genua, maar het was zo´n pareltje dat we deze wel mee moesten nemen in onze favoriete appartementen in Genua. En als je naar de foto´s hieronder kijkt dan snap je denk ik wel waarom. 

Deze ruime accommodatie van 130 m2 heeft plek voor 6 personen en heeft maar liefst 3 badkamers. Het ligt aan het strand en heeft (zoals je kunt zien) een prachtig uitzicht over de zee. Ideaal als je strandvakantie wilt combineren met wat cultuur. Het centrum is via de grote weg makkelijk te bereiken met een (huur)auto, maar ook met de trein is het centrum eenvoudig te bereiken. Kortom een perfecte accommodatie om een fijne vakantie te beleven. 

Appartement #4

Een van de volgende appartementen in Genua is dit pareltje. Het ligt midden in het centrum van Genua. Vanaf hier kun je het historisch centrum van Genua makkelijk te voet verkennen. 

Met maar liefst 109m2 heeft dit ruime appartement 3 aparte slaapkamers waar elk twee personen kunnen overnachten. Twee 2 persoonsbedden en twee losse 1 persoonsbedden maken het mogelijk dat hier 6 personen kunnen verblijven. Perfect voor een reis met de familie of vrienden.
Ook heeft het appartement parkeergelegenheid waar je je (huur)auto kunt parkeren. Ideaal om de verdere omgeving van Genua te verkennen. 

Appartement #5

Het laatste appartement in Genua heeft plek voor zes personen en ligt in het centrum van de stad. Het is een ruime accommodatie van maar liefst 110 vierkante meter en heeft twee badkamers. Het appartement beschikt over een airconditioning en een compleet uitgeruste keuken waar je de lekkerste gerechten kunt maken (geen idee wat? Hier vind je wat makkelijke maar heerlijke gerechten).

In het hele appartement vind je mooie kleine schilderijtjes, die de sfeer nog net iets meer bepalen. Het is een perfecte plek om als gezin te verblijven, maar ook als vriendengroep is dit een prima plek om te overnachten. 

Dit waren onze 5 favoriete appartementen in Genua. Zou je graag meer van Italië willen zien en alles op je eigen tempo ontdekken? Dan is dit een leuke manier om te doen: een vespa-tour door Italië