Het is gebruikelijk om kerst te associëren met sneeuw. De besneeuwde bestemmingen en landschappen waar we zo van houden.⛄ Als je deze winter wilt teleporteren naar en van die witte plaatsen van de ansichtkaarten en de films, lees dan door. Wij geven je een selectie van dorpen en steden waar sneeuw ligt die je in de kerstvakantie kunt bezoeken, je zult er dol op zijn. We verwachten niet dat het er elk jaar sneeuwt, maar aannemelijk is het wel!

Besneeuwde bestemmingen met kerst

Chamonix, Frankrijk

Chamonix-Mont-Blanc is niet alleen mooi, maar ook een ideale bestemming voor liefhebbers van skiën en bergbeklimmen. Aan de voet van de Mont-Blanc is het met kerst een winterparadijs. In de bergen kun je het hele jaar door (vooral tijdens de kerst) van de sneeuw genieten

Ijzige bergmeren, de Aiguille du Midi, Mer de Glace, après-ski in het dorp…. Hier vind je de leukste skibebieden in Frankrijk.

Praag, Tsjechische Republiek

De hoofdstad van Tsjechië is op zichzelf al prachtig, maar stel je het eens voor met een helderwitte laag sneeuw. Aan de gevels, huizen, kerstmarktjes en cafeetjes zijn lichtjes toegevoegd die de kerstsfeer af maken. 

👉 De kerstverlichting gaat om 16:30 aan, omdat het daar dan al bijna `nacht´ is.

Foto: blog.northernhikes.com

Zürich, Zwitserland

Gedurende de maand december kun je kerst in Zürich ademen. De sneeuw zal zeker verschijnen, dus je kunt de mooiste besneeuwde gebouwen zien; Fraumünster Kirche, St. Peter Kirche en Grossmünster, waar je de besneeuwde daken van de oude stad en de toppen van de Alpen kunt zien.

Je zult zien dat er verschillende kerstmarkten en schaatsbanen in verschillende delen van de stad te vinden zijn. Als je met kinderen bent, moet je zeker op de Santa Claus-trein stappen, die voor ouders met hun kinderen door het centrum van Zürich reist. 

Foto: flickr.com/photos/juanflauta

Salzburg, Oostenrijk

Weet je dat het historische centrum door UNESCO is uitgeroepen tot werelderfgoed? Daar vind je onder andere gebouwen uit de Middeleeuwen en de Renaissance. Ook het huis van Mozart en het fort Hohensalzburg. Het zijn mooie en charmante plekken, vooral als er sneeuw ligt.

Natuurlijk kun je ook tal van (enorme) kerstmarkten bezoeken en genieten van muzikale optredens en verschillende evenementen, zoals de beroemde parades van Krampus en Perchten.

Andorra

Andorra kleedt zich elk jaar aan om kerst met open armen te ontvangen. Andorra la Vella organiseert de Poblet de Nadal: activiteiten voor kinderen, muziek, decoratie, verlichting… En de dorpen van de Pyreneeën zijn in het wit gekleed.

Pal, El Tarter, Ordino, Pas de la Casa zijn plaatsen die je niet mag missen op je lijstje met plaatsen om te bezoeken als je graag van sneeuw wilt genieten. Bovendien kun je er met de auto komen en is het makkelijk te bereiken (het ligt tussen Frankrijk en Spanje). Wij hebben een breed aanbod aan accommodaties voor tijdens de kerst. 

👉 Klik hier om de mooiste dorpjes van Andorra te ontdekken.

Vorarlberg, Oostenrijk

Wist je dat tussen de deelstaat Vorarlberg en Zwitserland alleen de Rijn en het vorstendom Liechtenstein loopt?

Vorarlberg is een regio die met kerst bedekt is met sneeuw (bijna de hele winter). Naast sneeuw kun je genieten van prachtige meren zoals Constanza, hoge bergdalen, skigebieden, charmante dorpjes met houten hutjes en heerlijke gerechten. Ook zijn er natuurlijk genoeg kerstmarkten te vinden. 🎄

In de wijk Bludenz vind je dorpen zoals Gaschurn en St. Gallenkirch, die tussen bergen liggen en chalets en villa´s hebben. Je zult er zeker van houden, aarzel niet om het te bezoeken!

Wist je al een aantal van deze besneeuwde bestemmingen met kerst? Of heb je er al bezocht? Wij zijn benieuwd naar de foto´s! 🤗