We hebben je al eerder verteld over de typische gerechten van Sevilla en waar je ze kunt vinden. Maar vandaag vertellen we je over wat je nog meer kunt zien in de provincie. Zoals de steden van Sevilla, natuurlijke ruimtes en historische monumenten. 

Sevilla en zijn omgeving wachten op je

Dorpjes in Sevilla en andere mooie plaatsen in de provincie

De ruïnes van Italica, in Santiponce

Op 15 minuten rijden van Sevilla vind je de eerste (bekende) Romeinse stad van Spanje, Italica. Het was een van de belangrijkste steden in Spanje en de geboorteplaats van keizers Trajan en Adriano. Het best bewaarde deel is het amfitheater (uit de 2e eeuw voor Christus), met een capaciteit van 25000 mensen, het op twee na grootste in het Romeinse rijk. Je kunt ook zien wat er over is gebleven van het theater en het Traianeum, de ruïnes van de warmwaterbronnen en enkele huizen die nog kleurrijk betegeld zijn met mozaïek.

Er worden interactieve rondleidingen georganiseerd, waar je recreaties kunt zien van hoe alles in de oudheid was. Het is een plek die je moet bezoeken als je naar de provincie Sevilla komt. 

dorpjes-in-sevilla-italica-

Ontdek wat Granada te bieden heeft

Osuna

Osuna is altijd een mooie en bekende stad in Sevilla geweest, maar een paar jaar geleden werd het nog bekender. Dit kwam doordat het een van de locaties was die werd gekozen om een deel van de `Game of Thrones´ serie op te nemen. Als je een fan bent van deze serie, dan herinner je vast de plek waar Deanerys voor het eerst op een van zijn draken reed. Deze put was in feite de arena van de gemeente. We hebben ook een heel artikel gewijd aan de echte locaties van deze serie, mis ze niet! 

Naast de arena vind je in Osuna tal van bezienswaardigheden die zeker een bezoek waard zijn: de collegiale kerk, de universiteit, het klooster van de incarnatie, het archeologisch museum, de kerk van de conceptie of het paleis van Govantes en Herdara (uit 1738).

Op 15 minuten lopen van de stad vind je de nieuwsgierige Coto Las Canteras, een enorme en mooie stenen ruimte die nu wordt gebruikt als evenementen locatie.

dorpjes-in-sevilla-osunaFoto: Turismo de Osuna

Carmona

Een van de mooiste dopren van Sevilla, en slechts een half uur van de stad vandaan! De voetafdruk van de beschavingen die er hebben gewoond zijn nog steeds te zien in de straten. 

De oude Joodse wijk bevindt zich in de wijken Santiago, San Blas en San Felipe. En binnen de muur (uit het moslimtijdperk) zie je Los Alcázares, de kerk van San Pedro en zijn Giraldilla en de Puerta de Sevilla. 

En iets heel interessants: het archeologische ensemble van Carmona, dat de Necropolis van Carmona en het amfitheater herbergt, daterend uit de 1e en 2e eeuw na Christus. De necropolis is het best bewaarde Romeinse begrafeniscomplex in het land en heeft al meer dan 700 graven opgegraven en bestudeerd. 

dorpjes-in-sevilla-carmona

Carmen de los Arrayanes of het kleine Alhambra de Paradas

Een merkwaardige plek in de stad Paradas. José Luis Romero Núñez is een lokale buurman die zijn privé-Alhambra wilde bouwen, dus bedacht en ontwierp hij er alle stukken voor. De werkzaamheden duurden 12 jaar en 125000 stukken Granada-tegels en honderden verschillende vormen waren nodig voor gipsvormen. Tegenwoordig woont José Luis met zijn gezin in een deel van het pand en opent het elke vrijdag voor publiek. Zodat iedereen die het wil bezoeken, het kán bezoeken. Verrassend, toch? 

dorpjes-in-sevilla-paradas

Écija

Na de stemmen verzameld door de Diario de Sevilla, deelt Écija een positie met Carmona als de mooiste dorpen in de provincie Sevilla. En het is niet voor niets: deze gemeente, gelegen op het Sevillaanse platteland en aan de oevers van de rivier de Genil, is zeer rijk aan monumenten en bezienswaardigheden. Wat kun je daar zien? Nou, bijvoorbeeld het langste balkon van Europa, 59 meter lang, in het prachtige paleis van de Markies van Peñaflor

Als je naar Écija komt, zul je graag willen weten dat het wordt beschouwd als een historische artistieke plek sinds 1966. Mis de Plaza de España niet, het historische en sociale centrum sinds de 15e eeuw, de Romeinse vijver of de Alcazar of de bezienswaardigheden die ze hebben van de barokke toren van San Juan

dorpjes-in-sevilla-ecijaFoto: analucia.org

De stad Sevilla heeft ook veel te bieden

Overweeg je deze steden van Sevilla en andere plekjes te bezoeken? Aarzel niet om het ons te vertellen, wij willen graag jullie favoriete plekjes weten! ?

dorpjes-in-sevilla-instagram