Heb je kinderen en weet je niet wat je met Halloween moet gaan doen? Maak je geen zorgen, wij laten je een aantal plaatsen zien die een beetje eng zijn, en die perfect zijn voor familiebezoeken. Bovendien kun je meteen de omgeving verkennen. Win-win! ?

?? Als je opzoek bent naar meer spanning om met oudere kinderen of vrienden te bezoeken, vind je hier de meest angstaanjagende plekken om halloween door te brengen.

halloween-met-kinderen-pompoen

Plekken om met kinderen te bezoeken tijdens Halloween

Het kerkhof Sad Hill

Het kerkhof Sad Hill is de fictieve begraafplaats waar enkele scènes uit de film `The good, the bad and the ugly´ zijn opgenomen. Weet jij waar het is?
Dichterbij dan je denkt… In Santo Domingo des Silos, in Burgos. Er werden enkele van de laatste momenten van de film van Sergio Leone gefilmd.

De meest onverschrokken kinderen zullen gefascineerd zijn om te wandelen tussen de meer dan 5000 graven. Je kunt verkleed gaan net als in de film en de meest coole foto´s maken. ?

?? Ook kun je een van de overtochten `sponsoren´ voor ongeveer €15. 

halloween-met-kinderen-sad-hill

 Disneyland Parijs

Een onvergetelijke plek voor kinderen én volwassenen. Het park in Parijs kleedt zich vanaf september in Halloween sfeer. Thematische uitvoeringen, shows en personages zijn te bewonderen bij een bezoek aan Disneyland. Gigantische pompoenen met verschillende gezichten… Bovendien zijn er bij Disney meerdere attracties waar je vergezeld zult worden door geesten, monsters of spoken… ?

Je kunt een paar dagen naar het Disneypark gaan en nog twee dagen doorbrengen in de stad Parijs. Deze stad heeft ook een aantal creepy plekjes, zoals de catacomben, de begraafplaats van Père-Lachaise of le Manoir de Paris (een gebouw waar interactieve en enge shows plaatsvinden).

?? Als je liever naar een nabijgelegen pretpark wilt, organiseren PortAventure, Terra Mitica en het Warner Park thematische shows. 

halloween-met-kinderen-disney

Kies je vakantieverblijf in het centrum van Parijs

Het paleis van Hornillos 

Het huis van de film `The Others´, de film van Alejandro Amenábar, zou zich op het eiland Jersey bevinden. De realiteit is dat het zich bevindt in Las Fraguas, Cantabrië en werd gebouwd voor de hertog van Santo Mauro. Het was ook de zomerresidentie voor enkele jaren van Alfonso XIII

De Spaanse regisseur werd verliefd op de buitenkant van het huis, omringd door de aura van mysterie die alleen in het noorden te vinden is. Hij besloot het te veranderen in de residentie van de familie Stewart, ingelijst in 1945. 

?? Het paleis van Hornillos ligt naast de Casona de las Fraguas in een omheind gebied van de hertog van San Carlos. 

halloween-met-kinderen-hornillos

Het betoverde bos van Orrius in Barcelona

Orrius is een stad in de buurt van Barcelona. In het bos zijn verbazingwekkende figuren in steen gehouwen die een indiaan, een moai en een olifant voorstellen. Ze zijn zeer gemakkelijk te bereiken en je kunt je auto in de buurt parkeren, zodat je niet heel ver hoeft te lopen. De eerste twee zijn gebeeldhouwd op dezelfde rots, de olifant heeft zijn eigen enorme rots waar je op kunt zitten. 

Het mysterieuze van dit bos is dat het niet bekend is wie of waarom deze figuren op de rotsen gemaakt zijn. Het lijkt erop dat ze in de vorige eeuw zijn gemodelleerd en gebruikt zijn als een ontmoetingsplek voor rituelen en pogingen om contact te maken met het hiernamaals. Hoewel er niks bewezen is, klinkt het best creepy, toch? ??‍♀️

?? Na het zien van de figuren tijdens je wandeling kun je de zogenaamde prehistorische route doen. Deze loopt door andere bekende punten door het bos, zoals de Plat del Rei of de dolmen van Céllecs

halloween-met-kinderen-orriusFoto: Wikiloc Isanisa

Heb je alle accommodaties in Barcelona en omgeving al gezien?

Het Enigmatium restaurant

Dit restaurant organiseert allerlei thematische diners en is te vinden in Madrid, Valencia, Bilbao en Barcelona. Met onder andere het thema Halloween, ook met een speciale editie voor kinderen. Wat dit precies inhoudt? Gevarieerde activiteiten: een speurtocht, `eng´ eten, foto´s maken, schminken, goocheltrucs en verschillende spellen. Het is voor zowel kinderen als ouders geweldig, een deelname is vrijwillig. Je kunt alleen deelnemen als toeschouwer. 

Ze serveren een volledig menu met genoeg keuze, ook vegetarische opties. De prijs bedraagt €25 per persoon. 

?? Bekijk meer informatie, data en evenementen op hun website (deze is wel in het Spaans, maar met Google vertaler kom je een heel eind ?).

halloween-met-kinderen-enigmatium

Valencia wacht op je met veel beschikbare appartementen

Na het lezen van dit artikel nog steeds op zoek naar angstaanjagende plekken? Lees dan zeker dit artikel, waar we vertellen over kastelen waar het schijnt te spoken, en die je kunt bezoeken…?

halloween-met-kinderen-instagram