Vaderdag betekent niet alleen één dag je vader overspoelen met liefde, maar het is een goede manier om hem te bedanken voor alles wat hij voor je gedaan heeft. Hij heeft je altijd gesteund en veel voor je opgegeven, en daarom is hij de beste vader! Geef je vader een dag vol met familie, liefde en veel plezier. Maak elke 16 juni een dag die hij niet zal vergeten. Om wat inspiratie op te kunnen doen hebben wij voor jou wat leuke ideeën op een rijtje gezet, om papa heel trots en blij te maken.

Wat te doen op Vaderdag: 5 ideeën voor Vaderdag

Voor de vaders die van natuur houden

Of je nou een fan bent van wandelen of niet, op Vaderdag doe je de dingen waar je vader van houdt. Houdt jouw vader van natuur, spendeer dan wat tijd in de natuur. Want waar het telefoon signaal zwak is, wordt de relatie tussen vader en kind sterker. Als je een hekel aan wandelen hebt en er geen goede herinneringen aan hebt, vergeet dan niet dat je vader dit juist extra zal waarderen, omdat je dit voor hem doet.

vaderdag-ideeën-wandelen

Bovendien zou het weer in juni zelfs in Nederland goed moeten zijn. Als jouw vader van vissen houdt, kun je hem ook meenemen om een weekendje te vissen! Gezellig in een tentje slapen en echt quality time spenderen met papa. Vaders zullen het geweldig vinden om samen een kampvuurtje te maken en de gevangen vis(hopelijk!) te braden. En anders heb je altijd de marshmallows nog!

Print onze checklist kamperen met kinderen om er zeker van te zijn dat u niets bent vergeten!

Wist u dat de Algarve de perfecte plek is voor natuurliefhebbers?

Voor de sport fans

Laten we eerlijk zijn, elke vader houdt van een wedstrijd kijken wanneer zijn favoriete team moet spelen. In plaats van de dag op de bank hangen, kun je hem ook meenemen naar het station om de wedstrijd echt te beleven. Ga met zijn allen naar het stadion en laat jouw vader even helemaal uit zijn dak gaan als zijn team scoort. In de rust haal je met zijn allen een lekkere snack bij de corner en een drankje. Geloof mij, iedere vader zal het geweldig vinden om mee te maken.

vaderdag-ideeën-stadion

Maar houdt je vader van sporten, en houdt die wel van een beetje adrenaline, dan kun je ook iets actiefs doen. Als je vader niet van voetbal houdt, maar wel graag Max Verstappen aanmoedigt bijvoorbeeld. Dan kun je hem ook meenemen naar een kartbaan. Tegen elkaar racen, zal hem een geweldige Vaderdag bezorgen, zolang hij maar als eerste finished.

Voor de vaders die wel van een glaasje houden

Of hij nou van pils houdt of van speciaal bier, een ding is zeker, alle vaders houden van bier! Heineken en Grolsch(één van beide!) is elke Hollander zijn trots. Maar speciaalbiertjes worden ook steeds populairder. Neem je vader mee naar een speciaalbier proeverij! Of zoek een restaurant in de regio op die veel speciaalbieren aanbieden, ga een middagje speciaalbieren proeven. Geloof me jouw vader zal heel blij zijn!
Jouw vader meenemen naar een brouwerij is ook een goede activiteit wanneer het weer een beetje tegenvalt. Bekijk hier welke brouwerij bij jouw in de buurt te vinden is en bezorg jouw vader een te gekke dag!

vaderdag-ideeën-bier

Als de dag ten einde komt, ga je op zoek naar een goed restaurant, drink je een wijntje en bestel daarna een heerlijke steak voor jouw vader! Maar je kunt natuurlijk ook gewoon thuis een heerlijke mannenmaaltijd maken voor jouw vader, de beste vader ter wereld.

Voor de geschiedenis liefhebbers

Er zijn vaders die ervan genieten om een historisch punt te bezoeken, of het nou een museum is of een oorlogsmonument. Neem jouw vader mee naar een plek die indruk op hem zal maken, bijvoorbeeld Kamp Westerbork of het Anne Frankhuis, hij zal het zeker kunnen waarderen dat jij je ook verdiept in de geschiedenis van zijn ouders in de Tweede Wereldoorlog.

vaderdag-ideeën-rijksmuseum

Houdt hij meer van kunst, neem hem dan mee naar het Rijksmuseum, en maak er gelijk een gezellig dagje Amsterdam van. Wees er zeker van dat jouw Vaderdag een succes wordt, neem alle snacks en drankjes mee waar je vader van houdt. Of zoek een tentje op waar ze al zijn favoriete gerechten serveren.

Ontdek het historische Berlijn vanuit jouw appartement in de stad.

Voor de vaders die altijd ja zeggen tegen een avontuur

Wij hebben onze favoriete ideeën bewaard. Als je denkt dat je vader kent, plan dan stiekem een tripje. Vraag je moeder om hulp en plan zorgvuldig een tripje uit waarin jij alles doet wat je vader leuk vindt. Ga met het hele gezin er eventjes tussenuit, want er is niets beters dan een vakantie vieren met het hele gezin, en ook niets wat jouw vader mooier zal vinden.

vaderdag-ideeën-avontuur

Als je naar een exotische bestemming wilt gaan, die niet te ver weg is, zijn de Canarische Eilanden de perfecte bestemming. Deze zullen jouw vader sprakeloos maken. Omdat het hoogseizoen eigenlijk nog moet beginnen, zal het er rond deze tijd ook niet zo druk zijn. Als u Gran Canaria gaat bezoeken, lees dan in onze reisgids waar u de beste gerechten van de Canarische keuken kunt eten op Gran Canaria. Als je liever een korte citytrip boekt, print dan onze checklist voor een citytrip om er zeker van te zijn dat je niks belangrijk vergeet!

Tot slot, weet jij natuurlijk als geen ander, waar jouw vader van houdt, welke bestemming bij hem past en waar hij nog graag eens heen zou willen, ga op zoek naar inspiratie en jouw vader zal de beste Vaderdag ooit hebben.

Vindt de droombestemming van jouw vader!

? Voor de vaders die de kleine dingen waarderen

Naast deze 5 ideeën voor Vaderdag, houdt jouw vader van de kleine dingetjes. Help hem het de auto wassen, in de tuin werken of vraag hem af en toe of hij een kopje koffie wilt terwijl hij bezig is. Dit soort dingen zal hij erg kunnen waarderen.

? Voor de beste vader ter wereld

Ook jij begrijpt natuurlijk wel, de beste vader, verdient de beste cadeautjes. Ook al zou hij de tijd samen al het beste cadeau vinden, een klein cadeau kan nooit kwaad doen. Iedere vader zal ongetwijfeld blij zijn met een fles van zijn favoriete wijn, of een pakketje met speciaalbiertjes. Maar een creatief idee zal hij nog meer kunnen waarderen.

vaderdag-ideeën-handgemaakt

Als jij iets zelfgemaakts kunt bedenken, wat hij kan gebruiken op kantoor of thuis, zou hij dat geweldig vinden. Je kunt bijvoorbeeld een gepersonaliseerde snelhechter of map voor hem maken met zijn naam of initialen erop en een foto, bijvoorbeeld van die vakantie die hij zo geweldig vond. Maar heeft jouw vader een nieuw geurtje of nieuwe sokken nodig, dan valt dat ook altijd in de smaak.

Hoe dan ook, elk gebaar zal gewaardeerd worden.

Dit waren onze ideeën voor Vaderdag, om leuke dingen te doen of een cadeautje te geven aan jouw top vader. Het belangrijkste is, samen tijd doorbrengen op Vaderdag en hem laten zien dat hij gewaardeerd wordt. Wij hopen dat dit de band met jouw vader nog meer zal versterken en dat 16 juni een dag zal worden, die hij nooit zal vergeten. Ga jij één van deze ideeën uitproberen? Vergeet niet jouw ervaringen met ons te delen. ?

Banners Escapes