Frankrijk is een land vol cultureel erfgoed, oude kastelen uit de middeleeuwen en prachtige stranden. Als je van plan bent om hier je vakantie door te brengen – of nog steeds probeert overgehaald te worden om te gaan – zullen wij je vertellen over de mooiste dorpjes in Frankrijk om te bezoeken. Ben je klaar om ze te ontdekken?

De mooiste dorpjes in Frankrijk om te bezoeken

Castelnou

Mooiste dorpjes in Frankrijk Castelnou

Een van de mooiste dorpjes in Frankrijk is Castelnou. Castelnou is een dorpje dat zich 20 kilometer van Perpignan bevindt, de hoofdstad van het Franse departement Pyrénées-Orientales, in het zuiden van Frankrijk. Wanneer je deze stad binnenkomt, heb je het gevoel dat je direct terug in de tijd gaat door de pittoreske straatjes langs de stadsmuur en het kasteel. Beklim het kasteel om een geweldig uitzicht over de stad te hebben. Hoe dan ook, het middeleeuwse gevoel is niet de enige reden waarom het dorpje door zoveel toeristen wordt bezocht. In de zomer wordt de stad omringd door een intens groene kleur die je een prachtig uitzicht biedt…

Colmar

Mooiste dorpjes in Frankrijk Colmar

Deze unieke stad ligt in Elzas, in het departement Bas-Rhin. Het gebied is vooral bekend vanwege het Parc Natural des Vosges, een natuurgebied dat door UNESCO werd uitgeroepen tot biosfeerreservaat in 1989. Een van dé plaatsen om te bezoeken in Elzas is het charmante stadje Colmar, waar zich huizen met prachtige schilderingen en houtsnijwerk bevinden. Een deel van het dorpje staat bekend als Petit Venise vanwege het kanaal met weerspiegelingen van de unieke huizen in het water, sommige van de hier gelegen huizen hebben zelfs nog middeleeuwse wasplaatsen. Je kunt uren door dit dorpje wandelen. Op elke hoek ontdek je iets nieuws – nog beter tijdens Kerstmis, wanneer de stad verandert in een levende kerstkaart.

Ontdek Colmar en verblijf in een van onze vakantiehuizen

Rochefort-en-Terre

Een ander dorpje dat tot de mooiste dorpjes in Frankrijk wordt gerekend is Rochefort-en-Terre. Het is een historisch dorpje met huizen met houten zijkanten, oude stenen en een grote geschiedenis. Het meest indrukwekkende symbool van deze stad is het kasteel gevestigd boven de stad. Het kasteel van Rochefort-en-Terre werd in de 12e eeuw gebouwd door de heren van Rochefort en herbouwd in de 14e eeuw omdat het was verwoest tijdens de oorlogen. Tegenwoordig kun je een bezoek brengen aan het kasteel en het Naïa Museum of Fantastic Arts dat zich binnenin bevindt. In de zomer, wanneer de kleurrijke bloemen in bloei staan, zijn de middeleeuwse uitzichten nog unieker en boeiender. Daarnaast zijn de straten bezaaid met kunstenaars en ambachtslieden: pottenbakkers, een kaarsenmaker, een speelgoedmaker… Wandel uren door deze stad en ontdek al zijn historische geheimen.

Chamonix

Mooiste dorpjes in Frankrijk Chamonix

Chamonix bevindt zich in het Haute-Savoie gebied in de Auvergne-Rhône-Alpes regio in Zuidoost Frankrijk. Naast dat het een van de oudste skigebieden in Frankrijk is, is het een stad waar veel dingen te doen zijn. Als je het bergachtige gebied wilt ontdekken, kun je de Aiguille du Midi nemen: een berglift die tot 3777 meter bereikt. Met de Montenvers Mer de Glace trein kun je de gletsjer Montenvers ontdekken, of neem de kabelbaan naar Le Brevent, een prachtig natuurpark op 2525 meter hoogte. Je zult versteld staan van de unieke natuurlijke omgeving. Bovendien is Chamonix een charmant dorpje met drukke straten, wit met bruine huizen en kaaswinkels overal.

Ben je van plan om je vakantie in Chamonix te besteden? Ontdek onze vakantiehuizen!

Annecy

Mooiste dorpjes in Frankrijk Annecy

Annecy is absoluut de parel van de Alpen, gelegen tussen de bergen en het meer van Annecy. Ook vind je hier veel groene gebieden, zoals Jardins de l’Europe en Jardins de l’Impérial Palace. In de zomer komen mensen hier om te genieten van de zon en voor de ligplaatsen voor boten. In het centrum vind je Palais de I’lsle en het kasteel, de twee oudste gebouwen van Annecy. De stad heeft een typische middeleeuwse uitstraling en de kleine tak van de Thiou – de rivier die door Annecy loopt – die langs de gebouwen loopt, maakt het nog authentieker. Daarnaast zou je het eerder genoemde meer van Annecy moeten bezoeken. Een gebied van 27 vierkante kilometer waar je veel watersporten kunt beoefenen. En haal vooral diep adem wanneer je al deze nieuwe indrukken vastlegt, want ze zullen voor altijd bij je blijven.

Èze

Ons laatste dorpje dat tot de mooiste dorpjes in Frankrijk behoort is Èze. Èze is een dorpje in het zuiden van Frankrijk, vlakbij de bekende stad Nice. Het belangrijkste kenmerk van Èze is het zicht op de omringende omgeving. Het bevindt zich op een klif van 425 meter hoog. Ze zeggen dat de stad ooit een kolonie van de Grieken was, maar later behoorde het tot de Romeinen. Bovendien was het ook in handen van de Moren, Turkse en Franse troepen. Er zijn dus veel beïnvloeders in deze historische stad geweest die in staat waren om hun eigen authenticiteit te creëren.

Dit zijn de mooiste dorpjes in Frankrijk, heb je een favoriet? Frankrijk is een land waar je het soort vakantie kunt die jij wilt vanwege zijn diversiteit. Zoals een luxe vakantie in de Côte d’Azur of een skivakantie in de Mont Blanc. Wanneer begin jij met het plannen van jouw vakantie om deze mooiste dorpjes in Frankrijk te bezoeken?

mooiste dorpjes in frankrijk banner instagram muchosol