De stranden van Portugal zijn erg beroemd (de Algarve?!). Maar de realiteit is dat je op veel andere plaatsen een duik kunt nemen, zoals rivieren, watervallen en meren. Wil je weten wat de beste natuurlijke zwembaden in Portugal zijn? Blijf lezen en noteer degene die je het leukste vindt. 

Onze favoriete natuurlijke zwembaden in Portugal

Algar Seco, in Carvoeiro (Algarve)

Het landschap van Algar Seco, ook wel Sitio da Boneca genoemd, blijft onopgemerkt aan de kant van Monte do Caroveiro. Er is een grot met natuurlijke ramen die uitkijken op de zee, trappen om naar beneden te gaan, een strandbar, een parkeerplaats en een wandeling met een prachtig uitzicht. 

👉 Dichtbij ligt de beroemde Benagil-grot, een van de meest spectaculaire locaties in de Algarve.

Praia Fluvial do Agroal (in Ourém)

Het ligt ongeveer 155 kilometer ten noorden van Lissabon en het is een prachtig badgebied aan de oever van een meer en genesteld in een bijna tropisch landschap. Het heeft veel diensten: ligweide, restaurants, een podium, een spa… Het is een geweldige plek om de dag door te brengen! 

Foto: worldonmyway.com

Cascalheira (in Arganil)

Dit mooie strand van de rivier Cascalheira ligt in de buurt van Secarias, in Arganil. een rivieroever is bedekt met fijn goudkleurig zand en houten banken die combineren met beukenbomen die een grote schaduw creeëren. Er zijn ook koffiebars voor drankjes en een kanoverhuurwinkel. 

👉 Wil je graag een picknick houden? Hier vind je de leukste gerechtjes

Foto: jfsecarias.pt

Watervallen van het eiland Flores (op de Azoren)

De watervallen van de Fajãzinha Freguesia (het eiland Flores) zijn spectaculair. Ze hebben een hoogte van honderden meters en worden gevormd door bijna 20 watervallen. Sommigen gaan naar de zee, maar anderen vormen een lagune waarin het heerlijk is om te baden.

Foto: demayorquirosmochilera.com

Loriga rivierstrand

Loriga ligt in het natuurpark van de Serra da Estrela. Het is het enige rivierstrand van het land in een gletsjesval. Het is raadzaam om vroeg te gaan, omdat er meestal veel mensen zijn en de parkeerplaats vol is. De plaats is mooi dankzij de combinatie van het strand en de omliggende bergen. Het water is schoon en kristalhelder, en heeft verschillende gebieden. 

Foto: vigoenfamilia.es

Foz d´Egua (in Piodão)

Een van onze favoriete natuurlijke zwembaden in Portugal. Deze bevindt zich in het midden van het land, in een prachtige vallei en op de kruising van twee beken. Het kan worden bereikt door te lopen vanuit het dorp. Het is zelfs een goed plan om in de omliggende bergen te wandelen en hier te eindigen met een verfrissende duik. Twee granieten bruggen kruisen het en het resulterende beeld is spectaculair. 

Cascades do Tahiti (in het nationale park Peneda-Gerês)

We sluiten deze lijst af met de watervallen van de rivier de Arade. Ze worden gevormd door een paar bergwatervallen die oprijzen uit de rivier de Arade en creëren perfecte natuurlijke zwembaden om te kunnen zwemmen. Je kunt ze bereiken via een pad van ongeveer 12 kilometer dat begint in de stad Vale do Gerês, misschien is het niet geschikt voor zeer jonge kinderen of voor mensen die iets minder stabiel zijn. 

👉 Draag sportschoenen met veel grip! De stenen kunnen erg glad zijn.

Wat vind je van deze natuurlijke zwembaden in Portugal? Als je er nog meer weet dan willen we die graag weten. Een avontuurlijk en actief type?Hier vind je de beste surfspots in Portugal.