De Canarische Eilanden zijn een perfecte bestemming voor de zomer, maar ook zeker in het najaar zijn deze eilanden een bezoek waard! Het gehele jaar door kun je hier genieten van een heerlijke temperatuur, de stranden, de omgeving en de gastronomie.

De Canarische Eilanden bestaan uit zeven grote eilanden: La Palma, Tenerife, Gran Canaria, La Gomera, Fuerteventura, El Hierro en Lanzarote. Keuze genoeg dus! Wij zullen onze tips voor het reizen naar de Canarische Eilanden met jullie delen, zodat de reis een stuk makkelijker zal verlopen.

vakantie-Canarische-Eilanden-kust

 Vind alle magische plekjes op Fuerteventura

 Praktische tips voor het reizen   naar de Canarische Eilanden

De beste reisperiode

De Canarische Eilanden hebben een subtropisch klimaat, wat inhoudt dat er het hele jaar door een aangename temperatuur heerst. Hete zomers en milde winters (zo rond de 20ºC). Daarom maken veel mensen de keuze om op de Canarische Eilanden te overwinteren, en geef ze eens ongelijk! ☀

De beste reistijd om de Canarische Eilanden te bezoeken bestaat uit twee periodes; de maanden mei tot en met juni, en september tot en met oktober. In deze maanden ontloop je de enorme hitte, maar kun je wel genieten van een warme temperatuur en afkoelen in de zee. Als je er van houdt, moet je zeker een van de beste naturistenstranden van Gran Canaria bezoeken. Natuurlijk is de keuze helemaal aan jou wanneer je op vakantie gaat. Mocht je nou juíst graag de hitte opzoeken, dan weet je ook in welke maanden je moet gaan… ?

vakantie-Canarische-Eilanden-Gran-CanariaGran Canaria 💙   

Ontdek alle mooie plekjes op Gran Canaria

Vervoer

Naar de eilanden

Het vervoer op- en naar de Canarische Eilanden is goed geregeld. Vanuit Nederland en België is de beste en makkelijkste manier om op de eilanden te komen met het vliegtuig. Maar per boot is ook een mogelijkheid, want twee van de grootste havens van Spanje zijn op deze eilanden te vinden. Op alle eilanden is er een groot netwerk van autosnelwegen, dus raden wij je aan om eens een auto te huren en het hele eiland op die manier te verkennen. 

Tussen de eilanden

Tussen de diverse eilanden varen er regelmatig veerboten die toeristen van eiland naar eiland vervoeren. Leuk om eens een dagje een ander eiland te bezoeken! Tegenwoordig zijn er snelle `ferryverbindingen´ die het mogelijk maken om binnen een uur van Tenerife naar Gran Canaria te varen. Het openbaar vervoer op de Canarische eilanden bestaat voornamelijk uit bussen en taxi´s die je veilig bij je bestemming brengen. Alleen op Tenerife rijdt er een Tram. Deze is in 2007 geopend en rijdt tussen Santa Cruz de Tenerife en San Cristóbal de La Laguna. Op de twee eilanden Tenerife en Gran Canaria rijdt er een trein regelmatig van het noorden naar het zuiden. 

☝ In totaal zijn er acht luchthavens op de Canarische Eilanden, waarvan 2 zich bevinden op Tenerife (Noord en Zuid). 

☝De snelwegen op de Canarische Eilanden zijn veel beter dan in Nederland, plus de benzine kost hier aanzienlijk minder dan wat wij betalen! Win-Win!

vakantie-Canarische-Eilanden-TenerifeTenerife 💙

Tenerife en zijn omgeving wachten op je

Bezienswaardigheden op de Canarische Eilanden

Veel mensen denken bij een vakantie op de Canarische Eilanden aan zon, zee, strand en zo min mogelijk uitvoeren. Dat kan daar zeker, maar deze eilanden hebben zo veel meer te bieden! 

De natuur(parken)

De natuur op deze eilanden is een bezienswaardigheid an sich. De eilanden zijn ontstaan door onderzeese vulkanen, wat aan de landschappen terug te zien is. Het leent zich goed voor lange wandelingen over deze landschappen en door uitgestrekte bossen, zandvlaktes en langs ravijnen. Elk eiland heeft zo zijn eigen natuurlijke kenmerken en er zijn 4 nationale parken te vinden. `Parque Nacional del Teide´, `Garajonay´, `Caldera de Taburiente´ (met de grootste krater ter wereld) en de vuurbergen van `Timanfaya´. Ons advies: zéker 1 van deze parken te bezoeken, we beloven je dat het de moeite waard is!

vakantie-Canarische-Eilanden-Caldera-de-TaburienteCaldera de Taburiente

Dorpen en stadjes

Er zijn twee `grote´ steden te vinden op de Canarische Eilanden: Las Palmas op Gran Canaria en Santa Cruz op Tenerife, hier vind je de bezienswaardigheden van Tenerife. Deze steden bieden hetzelfde als alle andere grote steden, zoals een breed aanbod in kunst, cultuur, winkels, restaurants etc. 
Maar het zijn juist de kleine dorpjes en steden, aan de baaien en in het binnenland, die de Canarische Eilanden zo charmant maken. Onze tip is dan ook om een auto te huren, genoeg tijd uit te trekken en rond te rijden over het eiland. En wijk hierbij eens af van de snelwegen, het zijn vaak de smalle zijstraatjes waar de mooiste plekjes verscholen zitten… ✨

vakantie-Canarische-Eilanden-LanzaroteLanzarote 💙

Laat je verrassen door de prachtige natuur op Lanzarote

Dit waren onze tips voor een vakantie naar de Canarische Eilanden. Heb je nog toevoegingen of zijn iets vergeten? Laat het ons weten.
Wil je graag je huisdier meenemen? Dat kan! Hier vind je onze top 5 huisdiervriendelijke accommodaties op de Canarische Eilanden. ? 

vakantie-canarische-eilanden-instagram