Toulouse, beter bekend als “de roze stad“,  is een van onze favoriete bestemmingen in Frankrijk. Al eerder vertelden we je over de heerlijke typische gerechten die je er kunt vinden, en schreven wij een reisgids om in 3 dagen het beste uit Toulouse te halen. Nu zullen we de leukste plannen en ideeën aan jullie voorleggen, zodat de vakantie in Toulouse met kinderen een groot succes zal worden! Dus houd pen en papier gereed, en schrijf ze op! 

“De roze stad” Toulouse | Bron: Pinterest

De leukste plannen met kinderen in Toulouse

Cité de l´espace

In het oosten van Toulouse ligt “Cité de l´espace“, het themapark over de ruimte en ruimtevaarten. Ontzettend leuk voor kinderen, die er op een interactieve manier alles leren over de ruimte en het leven daar. In het park kun je verschillende modellen van raketten op ware grootte bezichtigen. Om de leerzame en actieve dag af te sluiten, kun je plaatsnemen in de IMAX-bioscoop waar je ervaart hoe het er in de ruimte aan toe gaat. Hoe cool! 🚀

☝Om tijd te besparen (want die zul je zeker nodig hebben), is het verstandig als je vooraf je kaartjes besteld. Dat kan hier

⏰De openingstijden van het park kunnen nog wel eens verschillen. Hier vind je de meest actuele kalender met de openingstijden. 

Safari Kids

Wanneer de temperaturen het niet toelaten om een hele dag buiten te zijn, is Safari Kids een goed alternatief! Het is een verwarmde speelplaats waar je kind(eren) een fantastische dag zullen beleven. Zo kunnen zij zich helemaal uitleven op grote springkussens, trampolines, glijbanen, voetballen en er is een speciale ruimte voor peuters tussen de 1 en 4 jaar oud. Ook worden er op bepaalde dagen thema-dagen georganiseerd, zoals een halloween-feest, kerstfeest, en in de vakanties.

⏰ Het park is op woensdag, zaterdag en zondag van 10:00 – 19:00 geopend, en op vrijdag van 16:00 – 19:00.
In de schoolvakanties is het park dagelijks geopend, van 10:00 – 19:00. Ook op feestdagen (met uitzondering van 25 december en 1 januari)!
💰 De prijzen vallen alles mee, én per kind mogen er 2 volwassenen gratis mee naar binnen. 

Jardin des Plantes

De openbare botanische tuin van Toulouse met maar liefst een oppervlakte van 7 ha! Een perfecte plek om met je gezin te wandelen, te ontspannen en eventueel te picnicken. In dit artikel laten we simpele, maar heerlijke maaltijden zien die zelf kunt maken en opeten terwijl je geniet van de natuur. Voor kinderen zijn er een aantal speeltuinen verdeeld over het park, en is er de mogelijkheid om per treintje het park te verkennen of een rondje op een pony te rijden. Dankzij de voetgangerspaden is het gemakkelijk om lange wandelingen door de Jardin des Plantes te maken

In het park zelf kun je verschillende dingen bewonderen, zoals watervallen, fonteinen en een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Door het midden van het park loopt een grote beek, waar verschillende soorten eenden, ganzen en zwanen leven. Vroeger werd deze botanische tuin gebruikt door geneeskunde-studenten om de medicenale planten te gebruiken bij hun studie. 

⏰ De Jardin des Plantes is elke dag geopend tot 18:00.
💰 Toegang tot het park is gratis.

Gardin des Plantes

Boottochten

Wanneer je in Toulouse met kinderen bent, is een leuke manier om de stad te verkennen per (rondvaart)boot. Er zijn twee rivieren welke je kunt bevaren, de bekendste: de Garonne, en Canal Midi. 

De Garonne

Met een lengte van 647 kilometer is de Garonne de grootste rivier in Zuidwest-Frankrijk. De rivier ontspringt in de bergen van de Spaanse Pyreneeën en loopt richting de Atlantische Oceaan. Tijdens een vakantie in Toulouse met kinderen mag een bezoek aan deze bekendste rivier zeker niet ontbreken. En wat misschien nog wel leuker is, is om Toulouse per boot te ontdekken. Tijdens deze rondvaart zul je de stedelijke kant van Toulouse ontdekken en vaar je langs de mooie, oude gebouwen, en natuurlijk onder de bekende “Pont Neuf“. 

📅 Van juli t/m november, afhankelijk van de hoogte van de rivier, kun je een rondvaart over de Garonne maken.
💰 De prijs voor volwassenen is €12 p.p, voor kinderen kost het €6 p.p.
⏰ De rondvaart duurt 1 uur.

Canal du Midi

Dit 250 kilometer lange kanaal loopt van Toulouse naar de Middellandse Zee. Het begint in de rivier de Garonne, en eindigt bij de vissersplaats Sète. 
Wanneer je een boottocht over Canal du Midi doet, kom je in een andere omgeving terecht dan bij de Garonne. In tegenstelling tot de oude, stedelijke gebouwen die je ziet bij de boottocht over de Garonne, zul je hier in een meer natuurlijke omgeving terecht komen. Een leuke manier om Toulouse met kinderen eens op een andere manier te ontdekken. 

📅 Van maart t/m juni, ook hier afhankelijk van de hoogte van de rivier, kun je een rondvaart over Canal du Midi maken en de flora en fauna ontdekken.
💰 De prijs voor volwassenen is ook hier €12 p.p, en €6 p.p voor kinderen. 
⏰ De rondvaart duurt 1,5 uur.

Pont Neuf

La Halle de la Machine

Sinds dit jaar is er in Toulouse een nieuwe tentoonstelling. La Halle de la Machine (alleen het zien van deze site is al een belevenis op zich) is een tentoonstelling waar je reusachtige mechanische poppen kunt bewonderen, die ook nog eens kunnen bewegen. Je komt creaties tegen als buffels, een enorme spin en een minotaurus. Als je het aandurft kun je er ook nog een ritje op maken! Je kinderen (en jij) zullen hun ogen uitkijken. 🤩 

📅 De tentoonstelling is geopend van dinsdag t/m zondag van 10:00 – 19:00.
💰 Op deze pagina zie je het schema met verschillende prijzen.

Ariane s'éveille : rencontre au sommet avec Astérion.

Publicada por Halle de La Machine en Viernes, 25 de octubre de 2019

❗️ TIP!
Met een Pass Tourisme kun je profiteren van kortingen of zelfs gratis toegang tot sommige musea, tentoonstellingen, monumenten en het openbaar vervoer. Je kan kiezen voor een pas voor 1, 2 of 3 dagen, zodat je alles uit je reis kan halen!