Heb je een weekend of een reisje van een paar dagen naar Venetië gepland? De stad staat vol met mooie plekken en monumenten. Toch is het  mogelijk om een geweldig verblijf te hebben en de belangrijkste plaatsen en de meest leuke activiteiten niet te missen. Ontdek wat te doen in Venetië in 3 dagen!

Wat te doen in Venetië in 3 dagen

Dag 1, historisch Venetië

De ochtend

Laten we beginnen met de belangrijkste, door ’s morgens het historische deel van de stad in te gaan, richting het San Marcoplein! Om je reis nog meer meeslepend te maken, spring je aan boord van een Vaporetto (de waterbussen van de stad) richting Saint-Marc. Eenmaal aangekomen, heb je alle tijd om de twee belangrijkste bezienswaardigheden te ontdekken: het Dogenpaleis en de Basiliek van San Marco.

Boek tours van tevoren. Het paleis zal je de geschiedenis van de stad laten zien met de portretten van de eerste 76 Dogen van Venetië, terwijl de basiliek de deuren zal openen van een van de mooiste Byzantijnse kerken. De buiten- en binnengevels zijn rijkelijk versierd met opmerkelijke gouden mozaïeken. Als u door het San Marcoplein loopt, heeft u waarschijnlijk dit hoge gebouw opgemerkt, de klokkentoren. Je kunt naar de top van de 98 meter klimmen en genieten van een adembenemend uitzicht op Venetië.

wat-te-doen-in-venetië-basiliek

Na deze drukke ochtend, kun je op kracht komen, door de Venetiaanse gastronomie te proberen. In de wijk San Marco vindt u vele trattoria’s (typische restaurants) met lokale producten tegen betaalbare prijzen. En om je maaltijd met een zoet vleugje te beëindigen, pak je een ijsje bij Suso, een van de beroemdste ijssalons in de stad.

wat-te-doen-in-venetië-ijssalon

De middag

Om je cultureel te verrijken, biedt de stad verschillende musea, waarvan het bezoek je zeker zal interesseren. Wat je voorkeur ook is…

Als je bijvoorbeeld een kunstliefhebber bent, mis de Peggy Guggenheim-collectie (en zijn werken van Picasso en Mondriaan) en de Dell’accademia Gallery niet. Deze zijn in een voormalig klooster schilderijen gehuisvest en gemaakt door de meeste geweldige Venetiaanse kunstenaars. Het is een goede gelegenheid om jezelf onder te dompelen in de kunst en cultuur van de drijvende stad.

Als u echter met uw gezin bent, is het mogelijk dat kunstmusea een beetje saai zijn voor de jongsten. En om het verblijf voor iedereen leuk te houden, adviseren wij u het natuurhistorisch museum. Hij staat bekend om de kwaliteit van zijn tentoonstellingen en om de vreugde die hij de kleintjes brengt.

Na deze mooie dag kunt u ontspannen. Trakteer uzelf op een klein aperitief in de bars van de stad of boek een tafel in een restaurant in de wijk San Polo. En voor nog meer romantiek wacht het majestueuze theater La Fenice u op om de avond af te ronden.

wat-te-doen-in-venetië-theater

We hebben de mooiste appartementen in Venetië, speciaal voor jou!

Wat te doen in Venetië in 3 dagen

Dag 2, bezoek de eilanden van Venetië

Overdag

Als het soms “The City of Waters” wordt genoemd, komt het omdat Venetië bestaat uit 121 kleine eilanden! Sommige kunnen worden bedekt door de vele bruggen van de stad te overspannen, terwijl andere toegankelijk zijn via de Vaporetto. Dit is het geval van het eiland Murano, ten noorden van Venetië (10 minuten per boot). Dit eiland staat bekend als “het eiland van glasmakers”. Er zijn nog steeds meer dan honderd vakmensen. Ontdek hun kunst door het observeren van workshops en demonstraties van glasblazen. Een glasmuseum, dat heel mooi is ingericht, is ook open voor het publiek.

We adviseren je om een rondrit te maken op het eiland Burano. Je hebt waarschijnlijk al gehoord van de beroemde kleurrijke huizen. Het eiland staat bekend om zijn twee specialiteiten: kant en vissen. Het is dan ook normaal dat u mooie stukken kant kunt bewonderen in het museum dat eraan is gewijd en u kunt genieten van heerlijke verse vis op de vissersmarkt.

wat-te-doen-in-venetië-burano

Maar Murano en Burano zijn slechts twee van de meest populaire eilanden van Venetië onder vele anderen. De nieuwsgierigen kunnen ook het eiland Torcello bezoeken met een opmerkelijk religieus complex of het eilandkerkhof van San Michele is ook de moeite van het bekijken waard.

De avond

Na al deze zee-avonturen ga je terug naar het hart van Venetië om de dag af te sluiten met een Spritz (populair aperitief) aan de rand van de kanalen of een weiwini (kleine sandwich) of cicchetti (Venetiaanse tapas) te proberen. Tot slot, waarom zou u uzelf tijdens de schemering niet trakteren op een klassieke gondelrit?

wat-te-doen-in-venetië-eten

Wat te doen in Venetië in 3 dagen

Dag 3, de chique wijken van Venetië

Overdag

Het is bijna het einde van je verblijf, dus het is tijd om eens goed te kijken en een paar mooie herinneringen aan je bezoek te bewaren. Bezoek het noorden van de stad en zijn beroemde Joodse wijk, ook wel de “getto” genoemd. Omdat joden verboden waren buiten de buurt te bouwen, bouwden ze hogere gebouwen dan de rest van de stad. U kunt deze oude bouwwerken bewonderen, evenals de twee synagogen: Scuola Spagnola en Scuola Levantina, een mix van Joodse en Venetiaanse kunst.

Tijdens een wandeling in de omgeving vindt u ook de immense basiliek Santa Maria Gloriosa dei Frari. Het gebouw bevat tombes en ongelooflijke sculpturen. De campanile is bijna 80 m hoog en biedt, net als die van St. Mark, een mooi uitzicht op de stad.

DIGITAL CAMERA

Voordat je naar huis gaat

Als je nog wat tijd over hebt na het bezoeken van de getto, raden we twee recente ontdekkingen aan: het fascinerende Ca ‘d’Oro-paleis of de Rialto-markt. Het paleis is een van de mooiste in Venetië. Het kreeg de naam vanwege de façade die oorspronkelijk bedekt was met goud! Deze zeer chique plaats herbergt de collectie die Baron Giorgio Franchetti aan de stad aanbood: schilderijen, keramiek en talrijke sculpturen. De Rialtomarkt is ondertussen de ideale plek om typische producten te kopen: specerijen of lokale wijnen, u zult zeker een geschenk voor uw geliefden vinden.

wat-te-doen-in-venetië
Dit zijn enkele van onze suggesties om Venetië te ontdekken. Maar we zijn hier om u ideeën te geven, het is aan u om het programma te doen dat u leuk vindt! Venetië is een stad die zo rijk is aan erfgoed en traditie dat je nooit dingen zult missen om te zien of te doen. Lees nog meer over Venetië in onze ander blogs over de heerlijke stad.