Horchata is een van de lekkerste drankjes ter wereld, in ieder geval dat is wat de de meeste mensen zeggen die het hebben geprobeerd. Het melkachtige drankje horchata is een typisch Valenciaans drankje met een zoete smaak. Het drankje fascineert zowel de lokale bevolking als de toeristen elke zomer, hoewel het in het gebied van Alboraya en Almàssera het hele jaar door wordt gedronken. Dit bijzondere drankje wordt gemaakt van aardamandelen genaamd ´chufas´ met water en suiker. Dit heerlijke tussendoortje wordt vaak tijdens de hete middaguren gedronken in combinatie met soort zoete broodstengel genaamd farton, een hele lekkere combinatie! Funfact: bij het drinken van horchata krijgt u meer vezels binnen dan bij het eten van een kiwi en het bevat geen cholesterol. Kijk je er ook al naar uit om het te proberen? Wij vertellen je de plaatsen waar je de beste horchata in Valencia kan vinden.

Wij brengen u op de beste plekken voor horchata in Valencia

Horchatería Panach

Een eigen en traditioneel recept bij uw lokale plek in Alboraya. Misschien leuk om te weten dat uw horchata wordt gekenmerkt door de D.O. Chufa uit Valencia, dit is een kwaliteitsmerk voor Chufa´s, dus het is de perfecte plek om het drankje te proberen. Het is zo beroemd dat sommige supermarkten in de stad het hebben verkocht in glazen flessen als verse horchata en in traditionele verpakkingen zoals gepasteuriseerd, onder de naam Xufatopía van Panach.

Panach is open sinds 1971 en je kunt ook terecht voor ijs, slush, gebak, en natuurlijk de zelfgemaakte fartons (het zoete broodje). Je kunt het ook bestellen om mee te nemen, omdat Panach, en bijna alle andere horchaterías van Valencia, hun drankjes en hapjes verkopen als afhaal. 
👉🏼 Aarzel niet om hun heerlijke panachocs te proberen!

  • Av.de la Horchata, 19 46120 Alboraya

L´Obrador de Bou

Dit is de eerste ecologische horchatería van de gemeente en bevindt zich in Patacona. Ze bereiden hun horchata met hun organische chufa, die ze sinds 1946 verbouwen. Behalve de horchata verkopen ze veel meer heerlijke producten zoals pannenkoeken gemaakt met chufameel, zelfgemaakt gebak en ambachtelijke ijsjes. Ze hebben zelfs horchata-ijs met exotisch fruit zoals kokosnoot of acai, maar ook de klassieke versies zoals de tutti frutti de horchata. 

👉🏼 U kunt zien hoe ze hun wonderen verrichten dankzij het glaswerk

  • Av. Mare Nostrum, 7 46120 Alboraya

Horchatería Daniel

De Horchatería Daniel is misschien wel de bekendste in Valencia, en is elk weekend ook zeker niet voor niets vol. Het begon 70 jaar geleden als een traditioneel en klein bedrijf en heeft nu een eigen winkel in de prestigieuze Mercado de Colón. Bovendien ook nog een andere in de straat San Vicente de Valencia, en een derde in de stad Alboraya.

👉🏼 Is tot laat open, wat is heerlijk is voor zomernachten.

  • Avenida de la Horchata 41 46120, Alboraia
  • Mercado de Colón, Carrer de Jorge Juan 19 46004, Valencia
  • Carrer de Sant Vicent Màrtir 7 46002, València

Horchatería Subíes

Dit is een van de oudste horchaterías, actief sinds 1959. De producten die ze aanbieden zijn natuurlijk en zonder conserveermiddelen of additieven. Het bevindt zich in de stad Almácera dat, net als Alboraya, tot de regio van Noord-Huerta behoort. Ook deze chufa heeft het kwaliteitskenmerk van Valencia. Bij de horchata kun je de typische fartons of een deel van hun zelfgemaakte coca bestellen. Alles is geweldig!

  • Carretera de Barcelona 10 46132, Almácera

Horchatería Els Sariers

Een van de beste horchata van Valencia voor een goede prijs in de wijk Els Sariers, gelegen in de stad Valencia. Dit familiebedrijf is al meerdere generaties overgedragen (60 jaar en niets minder) en bieden de beste zelfgemaakte horchata.

Kom je met de auto? Geen probleem, deze horchatería biedt u parkeergelegenheid. Het heeft ook een overdekt terras en een grote lounge, dus het is ook mogelijk om met een grotere groep te komen.

  • Calle de Sarcet 6 46020, Valencia

Horchatería Toni

Horchatería Toni is een klassieker. Ze hebben twee winkels, één in de stad Alboraya en een in Port Saplaya. Aarzel niet om de zelfgemaakte fartons en een bolletje chufa-ijs te bestellen: je ervaart de romige textuur van het ijs en de onmiskenbare smaak van de horchata.

  • Av. la Huerta, 1 46128 Port Saplaya
  • Carrer Colon, 11 46120 Alboraya

Horchatería Vida

De Horchatería Vida bevindt zich letterlijk in het midden van de boomgaard Alboraya. Het is de beste plek om met kinderen te komen, want er zijn schommels en veel dieren: kippen, pauwen, eenden … Het is een lokale familie gevestigd in een boerderij waar de grootouders van Vicente en Vicenta woonden, de huidige eigenaren.

Hier kun je horchata, zelfgemaakte fartons en pompoen- en wortelcocas eten, die Vicenta elke dag kookt. Je kunt zelfs groenten kopen in de aangrenzende tuin. Is dat niet geweldig?

  • Partida de Saboia 6 46120, Alboraia
mejor-horchata-de-valencia-vida

Heb je al verlangen gekregen om een vers glas van de beste horchata van Valencia te drinken? Wij in ieder geval wel. Wil je meer weten van de stad? Lees dan ons artikel over wat je moet weten bij een bezoek aan Valencia. Ben je op zoek naar waar je paella en andere lokale lekkernijen kunt proberen? Hier laten we je een gids van de beste restaurants met traditionele Valenciaanse gerechten volgens TripAdvisor.