In dit artikel laten wij u alle verstopte plekjes in Annecy, de parel van de Franse Alpen zien. Annecy is gelegen in de regio Haute-Savoie. Wat u misschien niet wist over Annecy is dat het een pittoreske dorpje is, vol met romantische kleine kanaaltjes. Wandel door de smalle straatjes langs de grachten en geniet van de sfeer in Annecy.

 

Ontdek het mysterieuze Annecy en reserveer uw vakantiehuis aan het meer.


Dingen om te bekijken in het dorp Annecy

 • Thiou

De rivier Thiou is de kortste rivier van Frankrijk, hij is namelijk maar 3,5 km lang! Het meer van Annecy voert zijn water via deze rivier af wanneer deze Annecy passeert. Door deze afvoer van water zijn in het dorp Annecy allemaal kleine kanalen en grachten ontstaan. Annecy wordt dan ook wel ¨het Venetië van de Alpen¨ genoemd.

#TIP: ga op zoek naar de bruggen van Perriére en Morens, vanaf deze bruggen kun je namelijk van de mooiste zonsondergangen genieten.

kanalen-annecy

 • Het paleis op het eiland

Dit paleis ligt op een klein eilandje, niet erg toegankelijk dus. Maar dat was de bedoeling. Vroeger diende het namelijk als gevangenis. In de 12e eeuw werd dit paleis gebouwd als residentie voor de upper class van Annecy. In 1324 werd er echter besloten dat het strategisch toch beter was om er een gevangenis van te maken.

Het paleis werd in het jaar 1900 uitgeroepen tot historisch erfgoed en is vandaag de dag één van de meest bezochte en gefotografeerde plekken in Zuid-Frankrijk.

gevangenis-paleis-annecy-muchosol

 • De zondagse markt

De markt op zondag in Annecy wordt vaak bestempeld als één van de beste markten in Frankrijk. Elke zondag staan de smalle, kleurrijke straatjes vol met kraampjes. Maak een wandeling langs de grachten en bekijk de marktwaren. En die marktwaren zijn heel divers, je kunt hier werkelijk alles vinden. Van groenten en fruit tot vintage voorwerpen.

Over het meer van Annecy

Wist je dat het meer van Annecy het op één na grootste meer van Frankrijk is? En dat het een van werelds schoonste meren is? Bovendien is het ook het op één na grootste gletsjermeer van Frankrijk, na het meer van Bourget. Het meer van Annecy is ongeveer 18 duizend jaar geleden ontstaan toen de gletsjers gingen smelten.

Nu is het meer van Annecy uitgegroeid tot een bestemming waar reizigers vanuit de hele wereld op af komen. Je hebt er namelijk heel veel mogelijkheden; je kunt watersporten beoefenen, wandelen in de Alpen of een boot huren en rondvaren op het gigantische meer. Een andere vette activiteit die je kunt doen is paragliden, voor de thrillseekers onder ons.

 • Pont de Amours 

Een andere rivier die het water van het meer van Annecy afvoert is de Vassé. Op de plek waar het water de Vassé instroomt is een brug gebouwd, de brug van de liefdes. Er bestaat een legende over deze brug, er wordt namelijk gezegd dat wanneer twee geliefden elkaar een zoen geven op deze brug, zij voor eeuwig samen zullen zijn. Maar ook als u niet samen met uw geliefde bent is deze brug zeker een bezoekje waard, het uitzicht is namelijk adembenemend.

brug-van-de-liefdes-annecy
Instagram: @eliseclmt
 • Strand van Annecy

Strand? Ja, het is inderdaad mogelijk. Het is namelijk toegestaan om te zwemmen in het meer van Annecy. In de winter is het misschien iets te koud máár als u in de zomer Annecy bezoekt kunt u zeker een verfrissende duik nemen in dit heldere en schone water.

strand-annecy-muchosol

 • Stad van de bloemen

In 2015 won Annecy de ¨Golden Flower¨ Award, de prijs voor steden met de meeste bloemen in Frankrijk. Je kunt je dus voorstellen dat de straten in Annecy erg fleurig zijn.

annecy-kanalen

Voor de sportieve reiziger

 • Annecy is de buitensport hoofdstad van Europa

Er zijn zoveel sportmogelijkheden in Annecy. Door de bergen van de Alpen en de sneeuw in de winter kun je er perfect wintersporten en hiken in de zomer. Op het meer zijn er ook tal van mogelijkheden zoals waterskiën en zwemmen. Door de wind kun je er ook zeilen en genieten van het uitzicht terwijl je aan het paragliden bent boven het meer en de bergen.

sport-annecy

 • De Olympische Winterspelen

Annecy is één van de drie gaststeden tijdens de Olympische Spelen, samen met München en Pyeongchang. Daarmee is Annecy de vierde Franse stad om de Spelen te organiseren. Eerder waren Chamonix, Grenoble en Albertville gaststeden bij de Winterspelen.

Voor het smaakpallet

 • Traditionele gerechten

Op vakantie wil je natuurlijk lekker eten en nieuwe gerechten ontdekken, dat kun je hier. In Annecy vind je gerechten die typerend zijn voor deze streek in de Alpen. Wist u bijvoorbeeld dat de Reblochon kaas uit de Haute-Savoie hier geproduceerd wordt?

Wat je zeker moet proberen is de traditionele drank: ¨Genepí¨. Genepí wordt gemaakt van de gelijknamige kruiden die alleen in de Alpen te vinden zijn.

annecy-genepi-franse-alpen

Regionale feesten

 • Internationaal animatiefilmfestival 

Elk jaar vind het animatiefilmfestival in Annecy plaats van 10 tot 15 juni. Dit festival is een wedstrijd tussen verschillende animatiefilms, onderverdeeld in verschillende categorieën. Tijdens dit festival zijn op verschillende plekken in de stad openlucht bioscopen opgezet en worden de verschillende films op schermen geprojecteerd. Aan het einde van het festival worden prijzen uitgereikt voor de beste films.

 • Carnaval van Annecy

Burgers gekleed in prachtige, kleurrijke jurken en pakken. Kleurrijke maskers op hun gezicht. Klinkt het al bekend in de oren?

Net zoals in Venetië wordt er in Annecy jaarlijks van 15 tot 17 maart een carnaval georganiseerd. Zeker bijzonder om een keer mee te maken!

carnival-annecy

 • Festival van het meer van Annecy

#WEETJE: Het grootste vuurwerkspektakel vindt elk jaar in Annecy plaats. In de zomer, het eerste weekend van augustus vindt het Festival van Annecy plaats. Dit festival staat bekend als het festival van het licht, want gedurende 90 minuten is de hemel gevuld met vuurwerk!

vuurwerk-festival-annecy

Al zin om deze parel in de Franse Alpen te bezoeken? Boek nu uw vakantie in de Haute-Savoie.

Al overtuigd? Er zijn natuurlijk nog veel meer activiteiten in Annecy maar wij hebben voor jou de leukste even op een rijtje gezet. Bent u wel geprikkeld door de charme van het dorp van Annecy? Lees dan verder over de mooiste dorpjes van Frankrijk in onze reisgids.