De stad van Romeo en Julia; de stad van de liefde ❤. Naast Rome en Florence is Verona ook een prachtige stad vol charme. En misschien nog wel beter, het is hier een stuk rustiger dan in de andere Italiaanse steden!
Maar, wat te zien in Verona? Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met een aantal bezienswaardigheden die je tijdens je bezoek aan Verona zéker niet mag missen. Ook met kinderen zijn deze plekken leuk om te bezoeken!

❗Om alvast een tip te geven en als je van plan bent veel bezienswaardigheden te bezoeken, is het voordelig om de Veronakaart aan te schaffen. Deze kost €20 en is hier te bestellen. Aan deze kaart zitten veel voordelen, waaronder gratis met de bus reizen (binnen de stad), gratis bezoek aan tientallen musea en je kunt de rij bij de Arena overslaan.

Wat te zien in Verona?

Casa di Giulietta

Zoals net al verteld is Verona natuurlijk de stad van het liefdesverhaal van Romeo en Julia en daarom is dit een absolute must-see als je in Verona bent. Casa di Giulietta is de plek waar je hét balkon, waar een van de bekendste scènes is ontwikkeld, kunt bewonderen. Hoewel het nooit echt is bewezen dat Romeo op deze plek zijn liefde aan Julia verklaarde, is het zeker een bezoekje waard. Het is een statig paleis van middeleeuwse oorsprong en is tegenwoordig te bezoeken. 

 💰 De prijzen voor een bezoek aan Casa di Giulietta

  • Volledig ticket: €6,-
  • Groepsticket (vanaf 15 personen), studenten en senioren: €4,50
  • Basis- en middelbare school en kinderen vanaf 8 jaar: €1,-
  • Gratis toegang: senioren die in Verona wonen + bezoekers met een VeronaCard
Casa di Giulietta

De Arena van Verona

Deze Arena is misschien minder indrukwekkend dan die in Rome, maar ook deze in Verona kun je niet missen. In het midden op het Piazza Bra is dit prachtige Romeinse Amfitheater te vinden. Van juni tot en met augustus worden er nog enkele operavoorstellingen gehouden, wat altijd veel bezoekers trekt. 

💰 De prijzen voor een bezoek aan dit prachtige theater verschillen per dag/tijd. Via deze link vind je de meest actuele prijzen. 

Arena de Verona

Torre dei Lamberti

De Torre dei Lamberti is een oude, middeleeuwse en burgelijke toren van 84 meter hoog. Letterlijk een hoogtepunt tijdens je reis in Verona. In het jaar 1403 werd de toren getroffen door de bliksem, en pas vanaf 1448 begon de restauratie die de toren volledig afmaakte. Tegenwoordig kun je de toren bezoeken en kun je via de lift of de trap genieten van een prachtig panoramisch uizicht over de stad.

💰 De prijzen voor het bezoeken van deze toren verschillen nog al, de juiste prijzen per persoon vind je op deze site

Torre dei Lamberti

Castelvecchio

Dit mooie kasteel past zeker in het rijtje “wat te zien in Verona¨, het dient tegenwoordig als museum. Vroeger werd het gebruikt als militair bouwwerk. Het is een van de belangrijkste musea die in Verona te vinden is. In het museum zijn 30 kamers te vinden met elk verschillende soorten kunsten, waaronder beeldhouwkunst, Italiaanse (en buitenlandse) schilderkunst, oude wapens, keramiek en juwelen. Naast het bewonderen van alle kunstwerken in het museum, heb je vanaf het kasteel ook een prachtig uitzicht over de rivier de Adige

💰 De prijzen voor een bezoek aan Castelvecchio:

  • Volle prijs: €6,-
  • Groepen, 60+ en studenten: €4,50
  • Kinderen 8-14 jaar: €1,-.
  • Gratis met Veronakaart
Castelvecchio | Bron: Javen / Shutterstock

Via Mazzini

Via Mazzini is een belangrijke straat in Verona. Het verbindt de twee grootste pleinen, Piazza Bra en Piazza Erbe, met elkaar en het is dé winkelstraat bij uitstek. Perfect om een  deze twee pleinen te bewonderen en het te combineren met het bezoeken van een paar winkeltjes. 
Je vindt hier de bekende kledingmerken, maar ook typische Italiaanse boetieks. Een kleine tip van ons: zorg bij het inpakken dat je wat ruimte over houdt in je koffer voor je aankopen. 😉

Piazza del Erbe

Zoals we net al hebben benoemd, is Piazza del Erbe een van de belangrijkste pleinen in Verona. En ook een van de mooiste én oudste. Het plein ligt in het gebied van het oude Romeinse Forum. Maar na een tijdje zijn de Romeinse gebouwen vervangen door Middeleeuwse gebouwen, waar je op dit plein nog wat dingen van terug kunt zien. Het plein wordt omringd door de typische Italiaanse huisjes, en staat vol met marktjes en terrassen. Ideaal om na een dag “sight-seeing” neer te ploffen en te genieten van de omgeving en de Italiaanse gastronomie. 😋

Het Gardameer

Op slechts een steenworp afstand van Verona vind je het Gardameer. Als je in de zomer een bezoek brengt aan Verona, begrijpen we dat je wel wat verkoeling kunt gebruiken. Dan is een dagje naar het Gardameer de perfecte oplossing! Ook de kinderen zullen zich hier vermaken. Spelen langs de waterkant, ijsjes eten, een middagdutje in de schaduw van de bomen en je kunt er zelfs een boottochtje maken. Een dagje naar het Gardameer zal niet vervelen! Zou je graag wat langer aan het Gardameer willen verblijven, maar weet je niet waar? Hier vind je de mooiste dorpjes aan het Gardameer

Het Gardameer

Dit waren onze hoogtepunten van wat te zien in Verona, maar natuurlijk vallen er nog meer dingen te zien in Verona. Heb je deze prachtige stad al eens bezocht en heb jij aanvullingen voor deze lijst? Laat het ons weten, dan kunnen wij ´m uitbereiden! 😊
Verliefd op de Italiaanse dorpjes en steden? Dan vind je hier de mooiste dorpjes om Toscane te ontdekken