De Spaanse eilanden, Gran Canaria, Mallorca, Ibiza, iedereen kent ze wel. Iets minder bekend, (en minder toeristisch) is het eiland Lanzarote. 115 kilometer van de Marokkaanse kust bevindt zich dit eiland, het meest noordelijke eiland van de Canarische eilanden. Vergis je niet, Lanzarote is geen tropisch eiland, het is kaal en woest. Maar hoe ruig en kaal het eiland er ook uitziet, in het binnenland vind je de schattigste, witte dorpjes waar de inwoners je ontvangen met de meest vriendelijke glimlach. Lanzarote is een betoverend, vulkanisch eiland.

Wacht niet langer en boek jouw vakantie op het betoverende Lanzarote.

lanzarote-kust


Wat je absoluut niet mag missen

Timanfaya Nationaal Park

In het zuiden van het eiland vindt u het Timanfaya Nationaal Park. Dit park bestaat uit wel meer dan 25 vulkanen! Je loopt in dit park dus op de vulkanische resten, vulkanische grond die 300 jaar geleden is ontstaan, de uitbarsting die vele dorpen heeft verslonden. Dit park bezoeken is zeker een waardige herinnering.

Het park is een beschermd gebied, je kunt het bezoeken met een bustour of iets grappigers; een kameelsafari. Nooit op een kameel gereden? Daarvoor hoef je helemaal niet naar Afrika! Je kunt genieten van het nationaal park in de buitenlucht en tegelijkertijd een toffe nieuwe ervaring opdoen.

lanzarote-timanfaya-nationaal-park

Jardin de Cactus

De Cactustuin in Guatize is een absolute must see. De Cactustuin is ontworpen door de architect César Manrique. De Cactustuin is gebouwd in de vorm van een krater, de terrassen zijn gemaakt van vulkanisch gesteente. Op de achtergrond zie je een van de typische, authentieke windmolens van het eiland. Wandel tussen de vele verschillende soorten cactussen, geniet van het prachtige landschap en beleef Lanzarote.  

Deze tuin is iets wat je absoluut moet bezoeken als je op Lanzarote bent, en misschien wel het meest fotogenieke plekje van het eiland.

lanzarote-molen-cactus

Mirador del Rio

Het uitkijkpunt del Rio is één van de werken van César Manrique. In het noorden van Lanzarote vind je dit uitkijkpunt, het uitzicht vanaf hier is werkelijk ongelofelijk. Op een van de hoogste punten van het eiland – 479 meter – is dit uitkijkpunt gebouwd. Je kunt je dus inmiddels voorstellen dat het uitzicht vanaf dit uitzichtpunt geweldig moet zijn. Je kunt zelfs een ander klein eiland zien vanaf dit uitkijkpunt! Dit moet haast wel het mooiste uitkijkpunt van Lanzarote zijn.

De zoutbaden van Janubio

In het zuiden van Lanzarote vind je de zoutbaden van Janubio. De drie meter diepe lagune van Janubio is ontstaan tijdens een vulkaanuitbarsting in 1730. Maar pas sinds begin 20e eeuw wordt het gebied gebruikt voor de zoutwinning. Erg indrukwekkend om eens te bekijken als je op Lanzarote bent.

lanzarote-salinas-zoutbaden-janubio

Jameos del Agua

Nog een plek die door César Manrique uit is gegroeid tot een prachtige attractie. In eerste instantie weet je niet eens dat ze er zijn! Dit ondergrondse zwembad is een manier waarop César Manrique de natuur gebruikt voor zijn kunstwerken. Achter dit zwembad bevindt zich een natuurlijke theater. Dit theater is gevormd uit een vulkanische rotsformatie en is echt een prachtig aanblik. Het is een van de mooiste theaters van Europa en is achtergrond geweest van vele klassieke theaters.

Foto: Turismo Lanzarote
Foto: Turismo Lanzarote

Proef de wijnen van Lanzarote in een van de vele bodega´s

Op Lanzarote heb je ondanks het vulkanische landschap verschillende wijngebieden, de grootste en belangrijkste daarvan in la Geria. Ben je een liefhebber van wijn? Dan moet je zeker een kijkje nemen in een van de vele bodega´s. De productie van de wijnen gaat hier namelijk ook net iets anders, in plaats van wijnranken worden de planten namelijk in kuilen in de grond geplant. De kuil wordt vervolgens gevuld met lavasteentjes die vocht vasthouden en hierdoor ontstaat de typische smaak van de wijn.

De wijnen van Lanzarote worden vooral aan de kust gedronken, weinig daarvan wordt geëxporteerd. Dus nóg een reden om een extra wijntje te proeven wanneer je op Lanzarote bent!

lanzarote-wijn-bodega

Boek nu jouw zonvakantie op Gran Canaria.  

Playa del Papagayo

Playa del Papagayo staat al jaren bekend als het mooiste strand van Lanzarote. Door het vulkanische landschap vind op Lanzarote ook weinig zandstranden. Playa del Papagayo is een van de stranden waar je toch gewoon lekker op zacht zand kunt liggen. Ook heel fijn is dat omdat het strand tussen de rotsen ligt, je hier weinig last hebt van de wind. En laten we eerlijk zijn, dit strand is toch echt een plaatje?

Wil je eventjes ontspannen na een drukke dag sightseeing op Lanzarote? Dan is Playa del Papagayo dé plek.

lanzarote-playa-strand-del-papagayo

Cueva de los Verdes

In de stad Haria, in het noorden van het eiland bevindt zich de Cueva de los Verdes. Een grottenstelsel dat is ontstaan door de lavatunnels van de vulkanen van het eiland. Je kunt deze grotten bezoeken en het zal je werkelijk versteld doen staan, dit is echt natuurlijk schoon, wat je niet overal tegenkomt. Dus van alle bezienswaardigheden is dit misschien wel het meest unieke wat je kunt doen op Lanzarote. Dit mag je absoluut niet overslaan.

lanzarote-cueva-de-los-verdes

Het is ook mogelijk om Lanzarote te bezoeken als u op Fuerteventura wilt verblijven. Neem hier een kijkje in onze accommodaties op Fuerteventura.

Wij hopen dat we je inmiddels hebben overtuigd van de schoonheid van Lanzarote. Een unieke vakantiebestemming, nét wat anders dan normaal. Het is de ideale vakantiebestemming om met je partner of gezin te ontdekken. Ben jij nu nieuwsgierig naar wat de Canarische Eilanden te bieden hebben? Lees dan onze reisgids bezienswaardigheden op Tenerife. Lijkt het je geweldig om kameel te rijden en wil je graag nog meer toffe ervaringen opdoen, neem dan een kijkje in onze reis bucketlist